Puutarhamyymälä Pehtorska palvelee Kokemäellä

Puutarhamyymälä Pehtorska on osa Saskyn Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston puutarha-alan opetusta Kokemäellä. Pehtorskassa opiskelijat voivat käytännön töissä opiskella asiakaspalvelua, neuvontaa, myymälätyöskentelyä ja kukkasidontaa sekä kasvien hoitoa. Myymälässä voi käytännössä harjoitella myös esillepanoja ja somistusta. Pehtorskan yhteydessä ovat koulutilan kasvihuoneet, joista kukkaviljelyhuoneet laajentuvat sesonkiaikoina osaksi myymälätilaa.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Puutarhamyymälä Pehtorska

Kauvatsantie 189
32800 Kokemäki
puh. 03 5212 3005
pehtorska(at)sasky.fi

Puutarhamyymälä Pehtorska on avoinna arkisin (ma – pe) klo 12.00 – 17.00.

Poikkeusaukioloajat:

Itsenäisyyspäivänä suljettu

23.12.2023 avoinna klo 10 – 14

24.-31.12.2023 suljettu

tammikuu suljettu

Taimimyynti

Pehtorskan ulkoalueella on Karimaan puutarhan taimimyymälä. Taimimyynti on avoinna toukokuun alusta lokakuun puoliväliin. Taimimyymälässä myydään monivuotisia koristekasveja, perennoja, köynnöksiä, havukasveja, pensaita ja puuvartisia taimia.

Kukkasidonta

Myymälässä tehdään ja myydään erilaisia valmiita kimppuja ja asetelmia. Teemme tilauksesta sidontatöitä, esimerkiksi surusidontaa tai vaikkapa ristiäisiin tarvittavat koristelut. Eri sesonkeihin valmistetaan erilaisia teeman mukaisia kimppuja, asetelmia ja istutuksia (äitienpäivä, pääsiäinen, joulu).

Koulutilan tuotteet

Helmi-maaliskuulla kasvatamme leikkotulppaaneja myyntiin. Pääsiäismyyntiin kasvatetaan leikkonarsissia. Orvokkien sesonki alkaa huhtikuussa ja touko – kesäkuun on myynnissä runsas valikoima kesän ryhmäkasveja sekä erilaisia kesäkukka-amppeleita.

Joulusesongiksi kasvatetaan myyntiin oman tuotannon joulutähteä ja amarylliksiä. Koulutilalla kasvatetaan myös leikkoruusua.

Kesän satokaudella koulutilan kasvihuoneilla kasvaa erilaisia vihanneksia. Erilaiset tomaatit ja paprikat, chilit sekä ruukkuyrtit, salaatti ja leikkopersilja. Kasvatamme myös tomaatin ja chilin taimia myytäväksi. Koulutilan syksyn marja- ja omenasato jalostetaan jatkojalostuksen oppitunneilla hilloiksi, mehuiksi ja hyytelöiksi. Myynnissä ovat koulutilan alpakka- ja lammaslangat sekä kainuunharmaslampaiden taljat.

Tervetuloa ostoksille Pehtorskaan!