Siirry sisältöön

Puutarhamyymälä Pehtorska

Makrokuvassa purppuran punainen kukka, jolla vihertävän keltainen keskusta.

Puutarhamyymälä Pehtorska palvelee Kokemäellä

Puutarhamyymälä Pehtorska on osa Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitoksen puutarha-alan opetusta Kokemäellä. Pehtorskassa opiskelijat voivat käytännön töissä opiskella asiakaspalvelua, neuvontaa, myymälätyöskentelyä ja kukkasidontaa sekä kasvien hoitoa. Myymälässä voi käytännössä harjoitella myös esillepanoja ja somistusta. Pehtorskan yhteydessä ovat koulutilan kasvihuoneet, joista kukkaviljelyhuoneet laajentuvat sesonkiaikoina osaksi myymälätilaa.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Puutarhamyymälä Pehtorska

Kauvatsantie 189
32800 Kokemäki
puh. 03 5212 3005
pehtorska(at)sasky.fi

Aukioloajat:

Maanantai-perjantai klo 9.00-15.30
Itsepalvelumyymälä palvelee ma-pe klo 15.30 – 18.00

Itsepalvelumyymälän aukioloaikana löydät myymälästä yksinkertaiset toimintaohjeet. Lisäksi kassalta löytyy myös kuvalliset ohjeet kassan käytöstä. Huomaathan, että itsepalvelumyymälässä voit maksaa vain kortilla. Henkilökunnan ollessa paikalla, voit aina kysyä myös opastusta itsepalvelukassan käyttöön.

Poikkeukset:

Taimimyynti

Pehtorskan ulkoalueella on taimimyymälä. Taimimyynti on avoinna toukokuun alusta lokakuun puoliväliin. Taimimyymälässä myydään monivuotisia koristekasveja, perennoja, köynnöksiä, havukasveja, pensaita ja puuvartisia taimia.

Kukkasidonta

Myymälässä tehdään ja myydään erilaisia valmiita kimppuja ja asetelmia. Teemme tilauksesta sidontatöitä, esimerkiksi surusidontaa tai vaikkapa ristiäisiin tarvittavat koristelut. Eri sesonkeihin valmistetaan erilaisia teeman mukaisia kimppuja, asetelmia ja istutuksia (äitienpäivä, pääsiäinen, joulu).

Koulutilan tuotteet

Helmi-maaliskuulla kasvatamme leikkotulppaaneja myyntiin. Pääsiäismyyntiin kasvatetaan leikkonarsissia. (Huom. keväällä 2024 emme kasvata tulppaaneja ja narsisseja myyntiin uuden puutarhahallin rakentamisesta johtuen.) Orvokkien sesonki alkaa huhtikuussa ja touko – kesäkuun on myynnissä runsas valikoima kesän ryhmäkasveja sekä erilaisia kesäkukka-amppeleita.

Joulusesongiksi kasvatetaan myyntiin oman tuotannon joulutähteä ja amarylliksiä. Koulutilalla kasvatetaan myös leikkoruusua.

Kesän satokaudella koulutilan kasvihuoneilla kasvaa erilaisia vihanneksia. Erilaiset tomaatit ja paprikat, chilit sekä ruukkuyrtit, salaatti ja leikkopersilja. Kasvatamme myös tomaatin ja chilin taimia myytäväksi. Koulutilan syksyn marja- ja omenasato jalostetaan jatkojalostuksen oppitunneilla hilloiksi, mehuiksi ja hyytelöiksi. Myynnissä ovat koulutilan alpakka- ja lammaslangat sekä kainuunharmaslampaiden taljat.

Tervetuloa ostoksille Pehtorskaan!