Työvoimakoulutus

Saskyssa voit opiskella myös työvoimakoulutuksella. Koulutuksesi voi tähdätä tutkintoon, tutkinnon osaan tai jopa sitä pienempään kokonaisuuteen. Koulutus voi olla luonteeltaan ammatillista perus- tai lisäkoulutusta. Jos olet kaupungin/kunnan työllisyyspalveluiden asiakas tai TE-toimiston asiakas, voit hakeutua koulutuksiin OMA-valmentajan ohjauksen kautta jättämällä yhteydenottopyynnön Oma asiointiin (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Toteutamme työvoimakoulutusta myös yhdessä yritysten kanssa.

Yli 25- vuotiaalla työttömällä työnhakijalla on mahdollisuus hakeutua oppilaitokseen opiskelemaan päätoimisesti myös omalla työttömyysetuudellaan. Katso tästä lisätietoja hakeutumisesta ja kriteereistä (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Avoinna olevat työvoimakoulutukset


Kohti ammatillista koulutusta

Tämä lyhyt koulutus on tarkoitettu kaikille, joilla ei ole ammattia tai jotka ovat ammatillisen koulutuksen tarpeessa, mutta eivät vielä ole löytäneet omaa alaansa. Koulutus sopii myös sellaisille, jotka haluavat lisää tietoa eri alojen työllistymismahdollisuuksista ja tutustua eri aloihin. Koulutus tähtää juuri sinulle sopiviin ammatillisiin tutkinto-opintoihin hyvin työllistävillä aloilla, esimerkiksi liiketoiminnan, sosiaali- ja terveysalan, kone- ja tuotantotekniikan, ravintola-cateringalan, rakennusalan tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutuksissa.

Koulutus tulee hakuun keväällä 2024.

Uusia ravitsemisalan osaajia Luoteis-Pirkanmaalle 8717135)

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut asiakaspalvelutehtävistä kahviloissa, ravintoloissa ja palvelukeittiöissä. Sinulla voi olla aikaisempaa ravintola- ja catering-alan kokemusta, mutta koulutus sopii hyvin myös alanvaihtajille. Opinnot sisältävät käytännön työtehtävissä toimimista työpaikalla (koulutus- tai oppisopimuksella) sekä käytäntöä täydentävää lähiopiskelua Ammatti-instituutti Iisakissa Hämeenkyrössä.

Haku päättyy 13.12.2023. Koulutus alkaa 8.1.2024.

Uusia asiakaspalvelun osaajia Luoteis-Pirkanmaalle (717105)

Koulutus on tarkoitettu työnhakijoille, joilla on liiketoiminnan koulutus ja/tai aikaisempaa kokemusta työskentelystä asiakaspalvelussa. Koulutus sopii hyvin myös alanvaihtajalle. Koulutuksen alussa kartoitetaan osaamisesi ja sen jälkeen aloitat varsinaisen ammatillisen koulutuksen, joka vastaa niin sinun kuin paikallisten yritystenkin tarpeisiin. Tavoitteena on, että yksilöllisen koulutuksen kautta työllistyt nopeasti yrityksen palvelukseen kotikunnassasi tai sen lähialueella.

Haku päättyy 11.12.2023. Koulutus alkaa 8.1.2024.

Uusia metallin osaajia Sastamalaan (nro 709812)

Koulutus on tarkoitettu asiakkaille, joilla on kone- ja metallialan koulutus ja/tai aikaisempaa kokemusta työskentelystä metalliteollisuudessa. Koulutus sopii hyvin myös alanvaihtajalle. Ensivaiheessa kartoitetaan osaamisesi ja sen jälkeen aloitat koulutuksen, joka vastaa niin sinun kuin paikallisten yritysten tarpeisiin. Tavoitteena on, että yksilöllisen koulutuksen kautta työllistyt nopeasti sastamalaisen yrityksen palvelukseen.

Seuraava koulutus alkaa tammikuussa. Kesto määräytyy yksilöllisen suunnitelman mukaan.


Uusia ravitsemisalan osaajia Sastamalaan

Koulutus on tarkoitettu asiakkaille, joilla on ravintola- ja cateringalan koulutus ja/tai aikaisempaa kokemusta työskentelystä ravintola- ja cateringalalla. Koulutus sopii hyvin myös alanvaihtajalle. Ensivaiheessa kartoitetaan osaamisesi ja sen jälkeen aloitat koulutuksen, joka vastaa niin sinun kuin paikallisten yritysten tarpeisiin. tavoitteena on, että yksilöllisen koulutuksen kautta työllistyt nopeasti sastamalaisen yrityksen palvelukseen.

Haku päättynyt.

Ammatillinen osatutkinto yksilöllisesti, haku numerolla 710941

  • Mahdollisuus suorittaa ammatillinen tutkinto tai osatutkinto
  • Jatkuvassa haussa TE-toimiston kautta
  • Ennen kuin jätät hakemuksen, ota yhteyttä OMA-valmentajaasi esim. verkossa Oma asioinnin kautta

Ammatillinen osatutkinto yksilöllisesti, lyhytesite

Ammatillinen osatutkinto yksilöllisesti, esite yhteistyökumppaneille

Muita Saskyn työvoimakoulutuksia löydät täältä.

Haussa olevat työvoimakoulutukset löydät helpoiten te-palvelut.fi -sivustolta hakusanalla Sasky (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Työvoimakoulutuksen ominaisuudet

  • Kaikkiin työvoimakoulutuksiin haetaan te-palvelut.fi -verkkosivuston kautta.
  • Jos opiskelet tutkintoa tai sen osaa, oppilaitoksen edustaja tekee kanssasi henkilökohtaisen suunnitelman koulutuksesi toteuttamisesta.
  • TE-hallinto päättää opiskeluoikeudestasi ja sen pituudesta ja ilmoittaa siitä oppilaitokseen.
  • Opintojen tulee olla luonteeltaan päätoimisia eli vähintään 25 tuntia viikkoa kohti.
  • Opiskelijan tulee osallistua säännöllisesti opetukseen ja edetä opinnoissaan koulutus- tai henkilökohtaisen suunnitelmansa mukaisesti.
  • Koulutuksen lomat määräytyvät työvoimakoulutusta koskevan lainsäädännön mukaan.
  • Lue lisää työvoimakoulutuksen taloudellisista etuuksista (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Lisätietoja

Ota yhteyttä ja kysy lisää:
Minnaliisa Lampi, koulutuskoordinaattori
puh. 040 167 9050
minnaliisa.lampi(at)sasky.fi