Työvoimakoulutus

Saskyssa voit opiskella myös työvoimakoulutuksella. Koulutuksesi voi tähdätä tutkintoon, tutkinnon osaan tai jopa sitä pienempään kokonaisuuteen. Koulutus voi olla luonteeltaan ammatillista perus- tai lisäkoulutusta. Jos olet kaupungin/kunnan työllisyyspalveluiden asiakas tai TE-toimiston asiakas, voit hakeutua koulutuksiin OMA-valmentajan ohjauksen kautta jättämällä yhteydenottopyynnön Oma asiointiin (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Toteutamme työvoimakoulutusta myös yhdessä yritysten kanssa.

Yli 25- vuotiaalla työttömällä työnhakijalla on mahdollisuus hakeutua oppilaitokseen opiskelemaan päätoimisesti myös omalla työttömyysetuudellaan. Katso tästä lisätietoja hakeutumisesta ja kriteereistä (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Avoinna olevat työvoimakoulutukset


Uusia metallin osaajia Mäntän seudulle (nro 708785)

Koulutus on tarkoitettu asiakkaille, joilla on kone- ja metallialan koulutus ja/tai aikaisempaa kokemusta työskentelystä metalliteollisuudessa. Koulutus sopii hyvin myös alanvaihtajalle. Ensivaiheessa kartoitetaan osaamisesi ja sen jälkeen aloitat koulutuksen, joka vastaa niin sinun kuin paikallisten yritysten tarpeisiin. Tavoitteena on, että yksilöllisen koulutuksen kautta työllistyt nopeasti. Asuinpaikkakuntasi voi olla esim. Mänttä-Vilppula, Juupajoki, Ruovesi, Virrat tai Keuruu.

Haku auki 13.10.2022 asti. Koulutus alkaa sopimuksen mukaan lokakuun lopussa.


Muistomerkkituotteiden valmistus ja asentajakoulutus (nro 708751)

Koulutus on kohdennettu muistomerkin tekstityksestä sekä asennuksesta kiinnostuneille ja/tai alalle soveltuville työttömille tai työttömyysuhanalaisille työnhakijoille. Monipuolinen kivialan ammattiin liittyvä koulutus antaa perustaidot muistomerkin valmistamiseen sekä asentamiseen liittyvissä työtehtävissä alan yrityksissä.
Koulutus antaa valmiudet toimia ryhmässä tai itsenäisesti käyttää koneita, laitteita, tietotekniikkaa tai käsin piirtoa, sekä toimia osana valmistuksen ja asennuksen ketjua. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa kivialan perustutkinnon osa, muistomerkinvalmistus. Alalla on hyvät työllistymismahdollisuudet.

Koulutuksen kesto 8kk, ja se alkaa 09.01.2023, haku päättyy 25.11.2022.


Uusia metallin osaajia Sastamalaan (nro 705247)

Koulutus on tarkoitettu asiakkaille, joilla on kone- ja metallialan koulutus ja/tai aikaisempaa kokemusta työskentelystä metalliteollisuudessa. Koulutus sopii hyvin myös alanvaihtajalle. Ensivaiheessa kartoitetaan osaamisesi ja sen jälkeen aloitat koulutuksen, joka vastaa niin sinun kuin paikallisten yritysten tarpeisiin. Tavoitteena on, että yksilöllisen koulutuksen kautta työllistyt nopeasti sastamalaisen yrityksen palvelukseen.

Seuraava koulutus alkaa marraskuussa sopimuksen mukaan ja hakuaika päättyy 21.10.2022. Kesto määräytyy yksilöllisen suunnitelman mukaan.

Ammatillinen osatutkinto yksilöllisesti, haku numerolla 703564

 • Mahdollisuus suorittaa ammatillinen tutkinto tai osatutkinto
 • Jatkuvassa haussa TE-toimiston kautta
 • Ennen kuin jätät hakemuksen, ota yhteyttä OMA-valmentajaasi esim. verkossa Oma asioinnin kautta

Kohti ammatillista koulutusta (nro 709301)

 • Koulutus sopii sellaisille, jotka haluavat lisää tietoa eri alojen työllistymismahdollisuuksista ja tutustua eri aloihin
 • Haku te-palvelut.fi -sivustolla ’Haussa oleva työvoimakoulutus’, hakusanalla ’Sasky’
 • Seuraava koulutus 21.11.-2.12.2022. Haku auki te-palvelut.fi -sivustolla, päättyy 8.11.2022.
Kohti ammatillista koulutusta – esitteet

Kohti ammatillista koulutusta, lyhytesite Pirkanmaa

Kohti ammatillista koulutusta, esite yhteistyökumppaneille Pirkanmaa

Muita Saskyn työvoimakoulutuksia löydät täältä.

Haussa olevat työvoimakoulutukset löydät helpoiten te-palvelut.fi -sivustolta hakusanalla Sasky (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Työvoimakoulutuksen ominaisuudet

 • Kaikkiin työvoimakoulutuksiin haetaan te-palvelut.fi -verkkosivuston kautta.
 • Jos opiskelet tutkintoa tai sen osaa, oppilaitoksen edustaja tekee kanssasi henkilökohtaisen suunnitelman koulutuksesi toteuttamisesta.
 • TE-hallinto päättää opiskeluoikeudestasi ja sen pituudesta ja ilmoittaa siitä oppilaitokseen.
 • Opintojen tulee olla luonteeltaan päätoimisia eli vähintään 25 tuntia viikkoa kohti.
 • Opiskelijan tulee osallistua säännöllisesti opetukseen ja edetä opinnoissaan koulutus- tai henkilökohtaisen suunnitelmansa mukaisesti.
 • Koulutuksen lomat määräytyvät työvoimakoulutusta koskevan lainsäädännön mukaan.
 • Lue lisää työvoimakoulutuksen taloudellisista etuuksista (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Lisätietoja

Ota yhteyttä ja kysy lisää:
Minnaliisa Lampi, koulutuskoordinaattori
puh. 040 167 9050
minnaliisa.lampi(at)sasky.fi