Siirry sisältöön

Tutustuminen

Näkymä ristikkoikkunasta ulos, osittain ikkunan edessä kellertävät verhot, ikkunan takana näkyy talvista kaupunkimaisemaa.

Tutustuminen oppilaitoksiin

Saskyn oppilaitoksiin on mahdollista tulla tutustumaan, jos yleiset olosuhteet sen mahdollistavat. Saskyn oppilaitoksissa järjestetään esimerkiksi avointen ovien päiviä, ammattipäiviä ja muita yhteisiä tutustumistilaisuuksia.

Avoimet ovet

Oppilaitosten avointen ovien päivät tarjoavat hyvän mahdollisuuden päästä tutustumaan Saskyn oppilaitosten toimintaan, aloihin ja tiloihin. Paikalla on myös henkilökuntaa vastaamassa kysymyksiin, joten kannattaa tulla paikan päälle, jos vielä mietit tulevia opiskelumahdollisuuksia.

Tietoa avointen ovien päivistä löytyy oppilaitosten sivuilta Lukuvuosi -välilehdeltä:

Ammattipäivät

Osassa Saskyn ammatillisia oppilaitoksia järjestetään myös ammattipäiviä, joilla pääset tutustumaan tarkemmin oppilaitosten koulutuksiin oman kiinnostuksen mukaisesti käytännön työtehtävien yhteydessä. Ammattipäivät on suunnattu ensisijaisesti peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille ja muille yhteishakuun valmistautuville. Ammattipäiville ilmoittaudutaan etukäteen. Tarkemmat tiedot ammattipäivien ajankohdista sekä niille ilmoittautumisesta löydät kunkin oppilaitoksen kohdalta Lukuvuosi -välilehdeltä (suorat linkit ko. sivuille löydät edellisestä kappaleesta oppilaitosten nimistä).

Muut tutustumiskäynnit

Oppilaitoksiin ja niiden aloihin on mahdollista tulla tutustumaan myös yksilöllisesti, jos yleiset olosuhteet sen sallivat. Nämä tutustumiskäynnit sovitaan yleensä oppilaitosten opinto-ohjaajien kanssa, heidän yhteystietonsa löydät täältä.

Jos olet työllisyyden kuntakokeilun asiakas, niin voit sopia tutustumisajan myös oppilaitosten omaohjaajien kanssa. Täältä löydät heidän yhteystietonsa.

Sosiaalinen media

Saskyn sosiaalisen median kanavilta löydät paljon kuvia ja juttuja meidän toiminnastamme. Esim. Saskyn instagram -tililtä (@saskyofficial) löytyy lyhyitä videoesittelyitä oppilaitoksista. Esittelyt löytyvät IG-stoorien kohokohdista oppilaitoksittain ja niissä mm. opinto-ohjaajat, opettajat ja opiskelijat kertovat Saskyn koulutustarjonnasta ja opiskelusta Saskyssa. Stooreissa pääset myös tutustumaan oppimisympäristöihin ja näkemään eri alojen opiskelua käytännössä.

Eri tapoja tutustua Saskyn oppilaitoksiin ja koulutustarjontaan

Tervetuloa Saskyyn!