Siirry sisältöön

Ratsastuslinja

Ruoveden lukion ratsastuslinja

Ruovedellä on ratsastuspainotteinen lukiolinja, jossa on mahdollisuus yhdistää ratsastus osaksi lukio-opintoja. Ratsastuspainotteisen opetussuunnitelman toteuttaminen aloitettiin Ruoveden lukiossa syksyllä 1999. Ruoveden lukion ratsastuslinjalla opiskelee vuosittain 40-50 opiskelijaa, jotka tulevat kouluun eri puolilta Suomea.

Ruoveden lukion ratsastuslinjan opiskelijat voivat suorittaa osana lukio-opintoja yhteensä 6 este- ja kouluratsastuksen opintojaksoa. Tämän lisäksi on mahdollista suorittaa hevosen hyvinvointiin liittyviä opintoja.

Voit osallistua ratsastuksen opetukseen myös muiden erityislinjojemme opiskelijana. 

Opiskelijoiden asunnot sijaitsevat ratsutallin välittömässä läheisyydessä, minkä ansiosta lukio-opinnot ja ratsastusharrastus muodostavat Ruovedellä toimivan kokonaisuuden. Opiskelijoiden tukena on koulun oma asumisen tukihenkilö.

Ratsastuslinjalle hakeminen

Ruoveden lukion ratsastuslinjalle haetaan keväisin yhteisvalinnassa. Hakija täyttää Opintopolussa sähköisen yhteishakulomakkeen. Sen lisäksi hakijan tulee täyttää seuraavat lomakkeet:

Ratsastuslinjan esitietolomake 2024(avautuu uuteen ikkunaan)

Lukion ainevalintakortti 2024(avautuu uuteen ikkunaan)

Täytetyt lomakkeet tulee lähettää postilla osoitteeseen:

Ruoveden lukio
Kuruntie 6
34600 Ruovesi

tai sähköpostilla osoitteeseen: ruovedenlukio(at)sasky.fi

Voit hakea opiskelijaksi myös lukuvuoden aikana erillisellä hakemuksella jatkuvassa haussa ottamalla yhteyttä tuulia.taalas(at)sasky.fi. Kysy vapaita opiskelupaikkoja myös 2. ja 3. vuosikurssille. Voit osallistua ratsastuksen opetukseen myös muiden erityislinjojemme opiskelijana. 

Ruoveden ratsutallit

Ratsastuksen opetuksesta vastaa Ruoveden Ratsutalli(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan). Ratsastuskurssit sisältävät ratsastusta kaksi kertaa viikossa pienissä tasoryhmissä. Jokaiselle ratsastustasolle on tarjolla omat, monipuoliset harjoitukset. Jokaisen opintojakson päätteeksi suoritetaan välikoe, jossa jokainen opiskelija pääsee harjoittelemaan radanratsastusta. Välikokeet toimivat hyvin myös kilpailuharjoituksina. Talleilla järjestetään lisäksi omia harjoituskilpailuja.

Opiskelijat pääsevät halutessaan myös ylimääräisille ratsastustunneille. Kaikille halukkaille on talleilla mahdollisuus omaan hoitohevoseen ja hevosten liikuttamiseen. Tallille voi tuoda myös oman hevosen. Tallilla on maneesi, iso ratsastuskenttä ja paljon maastoreittejä, joten ratsastamaan pääsee hyvin ratsastustuntien ulkopuolellakin.

Talleilla on myös tarjolla hauskanpitoa hevosten kanssa. Koulu- ja esteratsastuksen lomassa käydään ratsastamassa myös maastossa. Keväällä ja syksyllä päästään hyppäämään maastoesteitä vuonna 2016 valmistuneella maastoesteradalla. Kesällä hevosia pääsee uittamaan ratsutallien omaan rantaan, syksyllä karautellaan sänkipellolla. Tallilla käy myös paljon ulkopuolisia valmentajia. Valmennuksiin voi osallistua omalla tai tallin hevosella.  

Lisätietoja

Annamme mielellämme lisätietoja asiasta, joten ota yhteyttä.
Tuulia Taalas, apulaisrehtori
puh. 044 787 1403
tuulia.taalas(at)sasky.fi