Siirry sisältöön

Jatkuva haku

Käsi, joka näyttää "peace" merkkiä.

Jatkuva haku tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia

Jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakea koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Saskyn jatkuvassa haussa voit hakea kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin tai tutkinnonosiin, jotka koulutustarjonnastamme löytyvät. Myös aikuislukioomme voi hakeutua opiskelijaksi milloin tahansa. Päivälukioon ei yhteishaun ulkopuolelta erityisesti haeta, mutta lukion vaihtajia otetaan vastaan myös kesken lukuvuoden.

Koska?

Jatkuva haku on auki ympäri vuoden ja hakea voit mihin vuorokauden aikaan tahansa. Hakijaan ollaan yhteydessä viimeistään kahden viikon kuluttua hakemuksen jättämisestä. Samalla sovitaan haastatteluaika sekä tarvittaessa kielikoe- ja soveltuvuuskoeajankohta. Valintapäätös tiedotetaan hakijoille heti opiskelijavalinnan jälkeen.

Jatkuvassa haussa hakevien opintojen aloitus suunnitellaan henkilökohtaisesti. Opintojen aloitusaikaan vaikuttaa hakijan oma toive ja elämäntilanne sekä aiemmin hankittu osaaminen. Opinnot alkavat henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) tekemisellä.

Kenelle?

Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan. Peruskoulun päättävät hakevat valtakunnallisessa yhteishaussa.

Aikuislukioon voit hakeutua, kun olet täyttänyt 18-vuotta. Aikuislukiossa on mahdollista suorittaa koko lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto.  Voit myös korottaa aikaisempia lukioarvosanojasi, opiskella yksittäisiä aineita, kerrata kieliä, jatkaa keskeytyneitä opintoja, täydentää aiempia opintoja tai vahvistaa valmiuksiasi esim. pääsykokeisiin tai työelämän vaatimuksiin.

Jatkuvan haun kautta voit hakea Saskyn koulutuksiin esimerkiksi silloin, jos:

Miten ja mihin haetaan?

Nettisivujemme koulutushausta löydät kaikki ne Saskyn koulutukset, joihin on tällä hetkellä mahdollista hakea jatkuvassa haussa. Voit etsiä koulutusta nimellä tai suodattaa hakutulosta paikkakunnan tai koulutustyypin mukaan. Linkin sähköiselle hakulomakkeelle löydät kunkin koulutuksen koulutuskortilta. Jos et löydä etsimääsi tai kaipaat lisätietoa, niin voit aina olla meihin yhteydessä. Hakijapalvelumme SaskyAvain auttaa sinua mielellään.

Lisätietoa jatkuvasta hausta Opintopolussa(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) (Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Tietoa opiskelijavalinnasta