Huippu-urheiluakatemia Mäntän seudun koulutuskeskuksessa

Yhdistä opiskelu ja urheilu! 

Opintojen ja urheilun yhdistäminen onnistuu! Huippu-urheiluakatemia (HUA) on Mäntän seudun koulutuskeskuksen, Mäntän lukion ja paikallisten urheiluseurojen tarjoama mahdollisuus opiskella Mänttä-Vilppulassa ja kehittyä omassa lajissaan huipulle. 

HUA:n toiminta alkoi syksyllä 2014. Mukana on ollut monien eri lajien edustajia (mm. lentopallo, jääkiekko, jalkapallo, salibandy, yleisurheilu, hiihto ja nyrkkeily) ja lajien kirjo on koettu toimintaa rikastavana tekijänä. Toiminta ei siis ole sidoksissa yksittäiseen lajiin. 

HUA antaa opiskelijalle mahdollisuuden harjoitella kolme kertaa viikossa kouluajalla. Harjoitusajat ovat viikoittain samat. 

Maanantaisin klo 14.00 – 15.30 on kuntosaliharjoittelua, jolloin ohjatun alkulämmön jälkeen urheilija tekee harjoituksen oman lajivalmentajansa suunnitteleman kuntosaliohjelman mukaan. 

Torstaisin klo 8.00 – 9.30 pidetään lajikohtaiset aamuharjoitukset. Tämän hetkisille päälajeille (jääkiekko ja lentopallo) on omat valmentajansa liikuntasalilla ja jäähallilla. Muiden lajien harrastajat tekevät omatoimisen harjoitteen oman valmentajan ohjeiden mukaan. HUA:n vastuuohjaaja ja urheilijan lajivalmentaja sopivat aamuharjoituksen toteutustavasta esim. kuntosali. 

Perjantaisin klo 12.15 – 13.45 harjoitus toteutetaan koko ryhmän voimin. Alkulämpönä tehdään erilaisia kehonhallintaa ja koordinaatiota kehittäviä liikkeitä. Monipuolisuus on perjantain harjoituksen päätavoite ja silloin tutustutaan moniin eri lajeihin (esim. golf, keilaus, jousiammunta, itsepuolustus, paintball jne.). Myös urheilijan ravinto-oppiin ja mentaaliharjoitteluun keskitytään perjantain tunneilla. 

Tärkeintä HUA:n toiminnassa ja yksilön kehittämisessä on vastuuohjaajan sekä urheilijan oman valmentajan välinen yhteistyö ja yhteydenpito. 

Huippu-urheiluakatemia on loistava mahdollisuus nuorelle päästä omassa lajissaan kohti terävintä kärkeä! Kummiurheilijoina toimivat Jori Lehterä, Matti Hietanen sekä Laura Rautanen. 

Lisätiedot: Hannu Salmi, puh. 044 531 5791 tai hannu.salmi(at)sasky.fi