Siirry sisältöön

Huippu-urheiluakatemia

Huippu-urheiluakatemia Mäntän seudun koulutuskeskuksessa

Yhdistä opiskelu ja tavoitteellinen urheilu! 

Huippu-urheiluakatemia (HUA) on Mäntän seudun koulutuskeskuksen, Mäntän lukion ja paikallisten urheiluseurojen yhteistyössä kehittämä mahdollisuus opiskella Mänttä-Vilppulassa ja opiskelupäivien aikana treenata ohjatusti kohti oman lajinsa terävintä kärkeä.

HUA:n toiminta alkoi syksyllä 2014. Mukana on ollut monien eri lajien urheilijoita (mm. lentopallo, jääkiekko, jalkapallo, salibandy, yleisurheilu, hiihto, nyrkkeily, enduro ja frisbeegolf). Toiminta ei siis ole sidoksissa yksittäiseen lajiin. 

HUA antaa opiskelijalle mahdollisuuden harjoitella kolme kertaa viikossa kouluajalla. Harjoitusajat ovat viikoittain samat. 

Maanantaisin klo 14.00 – 15.30 on kuntosaliharjoittelua, jolloin ohjatun alkulämmön jälkeen urheilija tekee harjoituksen oman lajivalmentajansa suunnitteleman kuntosaliohjelman mukaan. 

Torstaisin klo 8.00 – 9.30 pidetään lajikohtaiset aamuharjoitukset. Tällä hetkellä HUA:n päälajeina ovat jääkiekko ja lentopallo. Näiden kahden lajin urheilijoille on järjestetty omat lajiharjoitukset jäähallilla ja liikuntasalissa. Muiden lajien urheilijat tekevät omatoimisen aamutreenin oman valmentajan ohjeiden mukaan. HUA:n vastuuohjaaja ja urheilijan lajivalmentaja sopivat aamuharjoituksen toteutustavasta (esim. kuntosali).

Perjantaisin klo 12.15 – 13.45 on monipuolinen kaikkien lajien urheilijoita kehittävä treeni. Harjoitus toteutetaan koko ryhmän voimin. Monipuolisuutta tukeva treeni auttaa jokaista urheilijaa kehittymään myös omassa lajissaan. Perjantain tunneilla kehitetään koordinaatiota ja kehonhallintaa, tutustutaan itselle vieraisiin lajeihin (esim golf, keilaus, jousiammunta, itsepuolustus ym) sekä opitaan huolehtimaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Myös mentaaliharjoitteluun keskitytään perjantain tunneilla.

Tärkeintä HUA:n toiminnassa ja nuoren urheilijan kehittämisessä on vastuuohjaajan sekä urheilijan oman valmentajan välinen yhteistyö ja yhteydenpito. 

HUA:n toiminnan alettua on paikallisessa junioriurheilussa otettu hienoja saavutuksia (muun muassa Tähden A-poikien SM-kulta lentopallossa, KPK:n menestyminen U19-sarjassa jääkiekossa). Entiset HUA:laiset ovat myös ottaneet isoja steppejä urallaan (Voitto Köykkö lentopallomaajoukkueeseen, Matilda Herranen futsalmaajoukkueeseen, jääkiekkoilijoista maalivahti Samuli Tervo Jokereissa ja Atro Leppänen Keupassa, Juupaluoman veljekset menestyvät EM-tasolla endurossa, Riina Hakala SM-tasolla hiihdossa). 

Huippu-urheiluakatemia on loistava mahdollisuus nuorelle päästä omassa lajissaan kohti terävitä kärkeä!

Lisätiedot: opettaja Sasu Koskinen puh. 040 640 5658, sasu.koskinen(at)sasky.fi tai koulutuspäällikkö Saara-Leena Kytömäki puh. 044 728 8402, saara-leena.kytomaki(at)sasky.fi