Ruoveden lukio 

Saskyn Ruoveden lukiossa kirjoitat ylioppilaaksi, voit keskittyä erityistavoitteisiisi ja opit itsenäistä elämää. Opiskelet päivälukio-opiskelijana tavoitteena lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto. Yleissivistävät lukio-opinnot valmistavat sinua jatko-opintoihin yliopistoissa, korkeakouluissa ja muissa oppilaitoksissa.  

Opiskeluryhmämme ovat pieniä. Ruoveden lukiossa opiskelee vuosittain runsaat 100 opiskelijaa, joista noin puolet tulee Ruovedeltä ja puolet muilta paikkakunnilta eri puolilta Suomea.  

Opiskelijoidemme ylioppilaskirjoitusmenestys on ollut valtakunnallisissa vertailuissa hyvä.   

Lukiomme tarjoaa opiskelijoille käyttöön opiskeluajalle kannettavan tietokoneen, joka on soveltuva käytettäväksi ominaisuuksien ja ohjelmistojen puolesta ylioppilaskirjoituksissa.  

Ruoveden lukion ratsastuslinja 

Ruovedellä on ollut jo 20 vuotta ratsastuspainotteinen lukiolinja, jossa on mahdollisuus yhdistää ratsastus osaksi lukio-opintoja. Ratsastuksen opetustunnit ovat opiskelijoille maksuttomia.  

Ratsastuslukiossa on mahdollista osallistua jokaisessa jaksossa kouluratsastuksen tai esteratsastuksen kursseille. Ratsastuksen opetus on opiskelijoille maksutonta. Ratsastuksen opetuksesta vastaa Ruoveden Ratsutalli.   

Oman asunnon vuokraaminen on mahdollista hienosta järvi- ja kulttuurimaisemasta aivan tallien läheisyydestä.  

Ruoveden ratsastuslukiossa opiskelee vuosittain 40-50 opiskelijaa. Ruoveden ratsastuslukioon haetaan keväisin yhteisvalinnassa. Voit hakea opiskelijaksi myös lukuvuoden aikana erillisellä hakemuksella.  

Voit osallistua ratsastuksen opetukseen myös muiden erityislinjojemme opiskelijana.  

Urheiluvalmennuksen linja

Ruoveden lukiossa on mahdollista painottaa opinnoissa urheiluvalmennusta. Lajivalmennuskursseja järjestetään osana lukio-opintoja.  

Lajeina ovat: 

  • elektroninen urheilu (eSports) 
  • jääkiekko 
  • pesäpallo 

eSports -linjalla opiskelijoiden ohjelmaan kuuluu lajiharjoittelua tukevia fyysisen ja mentaalivalmennuksen kursseja ja koulun ulkopuolella suoritettavia valmennuskursseja.  

Urheilulinjalla lajikohtaisten valmennuskurssien paikkoina ovat koulun oma e-urheilun valmennustila ja jäähalli, urheilukenttä ja kuntosali. Ne sijaitsevat koulun läheisyydessä.   

Eläinlääketieteen linja

Ruoveden lukion eläinlääketieteellinen painotuslinja valmentaa jo lukioaikana eläinlääkärin opintoihin. Linja sopii myös lääketieteellisiin ja muihin luonnontieteellisen alan opintoihin aikoville. Osana lukio-opintoja järjestetään eläinlääketieteellisiin ja lääketieteellisiin opintoihin ohjaavaa ja valmentavaa opetusta.  

Tarton maatalousyliopiston eläinlääkärien koulutuslaitos on yhteistyökumppanimme. Tartossa järjestetään vuosittain kenttäkurssi.  

Olemme täällä opiskelijoita varten

Oppilaitoksessa opiskelijoita monissa käytännön asioissa auttavat koulusihteeri, opinto-ohjaaja, ja muut opiskelijahuollon henkilöt. Löydät heidän yhteystietonsa täältä

Opiskelijat saavat koulupäivinä maksuttoman lounaan oppilaitoksen ruokalassa.

Tule mukaan osaavaan joukkoomme Saskyyn Ruoveden lukioon! 

Yhteystiedot

Sasky / Ruoveden lukio
Kuruntie 6
34600 Ruovesi 
Puh. 044 787 1403 (rehtori) 
simo.sinervo(at)sasky.fi 

Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä