Siirry sisältöön

Sasky Pirkanmaan aikuislukio

lähikuva ylioppilaslakista

Saskyn Pirkanmaan aikuislukio ja Tietotien aikuislukio Valkeakoskelta järjestävät yhteistyössä aikuislukio-opetusta. 

Pirkanmaan aikuislukio (PirAL) järjestää lukio-opetusta, verkko-opetuksena Pirkanmaalla ja sen lähialueilla.  

Aikuislukiossa voi suorittaa lukiotutkinnon tai opiskella yksittäisiä aineita, kerrata kieliä, jatkaa keskeytyneitä opintoja tai täydentää aiempia opintoja. 

Tule täydentämään osaamistasi Saskyyn Pirkanmaan aikuislukioon! 

opinto-ohjaaja Tanja Helle 040 3356 407, tanja.helle@edu.valkeakoski.fi

opintosihteeri Laura Tanneraho 040 1320 193

Ilmoittautuminen opiskelemaan

Jos tavoittelet aikuislukion päättötutkintoa (88 opintopistettä), valtio kustantaa opiskelusi lukiossa 3 vuoden ajan. Opetus on sinulle maksutonta, jonkin verran kustannuksia aiheutuu oppimateriaaleista. Ilmoittaudu tutkinto-opiskelijaksi täyttämällä ilmoittautumislomake aikuislukioon. 

Ilmoittautuminen Pirkanmaan aikuislukioon tutkinnon suorittajaksi(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) (linkki aukeaa webropol lomakkeeseen)

Jos taas haluat opiskella vain yksittäisiä aineita, sinun pitää maksaa kurssikohtainen maksu ja täyttää aineopiskelijan ilmoittautumislomake  

Aineopiskelijan ilmoittautuminen Pirkanmaan aikuislukioon(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) (linkki aukeaa webropol lomakkeeseen)

Pirkanmaan aikuislukio Yhdistelmäopinnot tarjoaa jokaiselle Saskyn opiskelijalle mahdollisuuden suorittaa ylioppilastutkinto ammatillisen perustutkinnon lisäksi yhdistelmäopintoina. 

Lisää tietoa yhdistelmäopinnoista ja kaksoistutkinnosta saa oman oppilaitoksen opinto-ohjaajalta. 

Paljonko pitää opiskella?

Jos sinulla ei ole vielä toisen asteen tutkintoa ja haluat suorittaa lukion ja ylioppilastutkinnon, opiskelet koko aikuislukion oppimäärän

Jos sinulla on jo toisen asteen tutkinto tai lukion päättötodistus, riittää kun opiskelet niitä oppiaineita, jotka aiot kirjoittaa ylioppilaskirjoituksissa. Seuraavasta linkistä avautuu taulukko, josta näet kaikkien oppiaineiden pakollisten ja valinnaisten opintojen opintopistemäärät

Verkko-opetus

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d5i1uGK7tEeNtn2GJUKlFp0WNJjF4ZQUVUyuTypQjXw/edit#gid=0(siirryt toiseen palveluun)

Yllä olevasta linkistä pääset Tietotien aikuislukion kurssitarjottimelle. Siinä kerrotaan, milloin verkko-opetusta järjestetään.

Ilmoittautuminen opintojaksoille

Kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi, pyydä Moodle-tunnukset sähköpostitse osoitteesta aikuislukio@valkeakoski.fi . Sen jälkeen pääset kirjautumaan moodleen ja ilmoittautumaan kursseille Moodlessa.

Moodle löytyy tästä linkistä:

https://moodle.mmg.fi/valkeakoski/login/index.php(siirryt toiseen palveluun)

Opetussuunnitelma

Opetussuunnitelmassa kuvataan kaikkien aikuislukion opintojaksojen tavoitteet ja keskeiset sisällöt. Vuonna 2021 ja sen jälkeen aloittaneet opiskelijat noudattavat 2021 opetussuunnitelmaa.

Sitä aikaisemmin aloittaneet ovat suorittaneet opintoja 2016 opetussuunnitelman mukaan. Koska 2016 opetussuunnitelman mukaista opetusta ei enää järjestetä, ota opinto-ohjaajaan yhteyttä selvittääksesi, mitkä 2021 opetussuunnitelman opinnot korvaavat sinulta vielä puuttuvat opinnot.

Pirkanmaan aikuislukio opetussuunnitelma 2021(avautuu uuteen ikkunaan).

Pirkanmaan aikuislukion OPS 2016(avautuu uuteen ikkunaan)

Pirkanmaan aikuislukio mukana Tampereen seudun lukioiden hakuoppaassa(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Tutustu myös hakuoppaaseemme.(avautuu uuteen ikkunaan)

Yhteystiedot

Sasky / Pirkanmaan aikuislukio 

Eino Salmelaisen katu 20
39500 Ikaalinen 
Puh. 040 1320 193 
Sähköposti: aikuislukio(at)sasky.fi 

Henkilökunnan yhteystiedot