Mäntän seudun koulutuskeskus

Mäntän seudun koulutuskeskus (MSKK) antaa koulutusta monilla eri aloilla. Opiskelijoita on noin 650. MSKK on aktiivinen kehittäjä, jolla on hyvät verkostot työelämän ja muiden tärkeiden toimijoiden kanssa. 

Monta eri alaa ja monta eri polkua

MSKK:ssa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon, VALMAn (ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus) tai ammattitutkinnon. Perustutkinnon ohella voit suorittaa myös ylioppilastutkinnon kaikilla koulutusaloilla. 

Tutkinnon suorittamiseen on monia eri vaihtoehtoja: päiväopinnot, oppisopimus, koulutussopimus, verkko-opinnot, iltaopinnot ja monimuoto-opinnot. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa suunnitellaan ja toteutetaan hänen tarpeitaan vastaava opintopolku.

MSKK:ssa on hienot mahdollisuudet opintojen ja urheilun yhdistämiseen. Se onnistuu huippu-urheiluakatemiassa (HUA), jonka mahdollistavat MSKK, Mäntän lukio ja paikalliset urheiluseurat yhdessä. 

Koulutuksiin haetaan joko yhteishaussa Opintopolun kautta (seuraavaksi keväällä 2021) tai jatkuvassa haussa alla olevien linkkien kautta.

MSKK kouluttaa useaan eri ammattiin

Mäntän seudun koulutuskeskuksessa voit valmistua seuraaviin ammatteihin: 

PALVELUALAT

TEKNIIKAN ALAT

TERVEYS- JA HYVINVOINTIALAT

KAUPPA, HALLINTO JA OIKEUSTIETEET

TIETOJENKÄSITTELY JA TIETOLIIKENNE

AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN VALMENTAVA KOULUTUS

Mikäli et vielä tiedä mikä ala olisi kiinnostavin, VALMA -koulutus on silloin hyvä vaihtoehto.

AMMATTITUTKINNOT

Lisäksi MSKK:ssa voi suorittaa seuraavia ammattitutkintoja: 

KORTTIKOULUTUKSET

Seuraavista linkeistä löydät lisää tietoa hakemisesta ja opiskelijavalinnasta. Vapaita opiskelupaikkoja voit kysyä lukuvuoden aikana opinto-ohjaajilta, joiden yhteystiedot löydät sivun alareunasta. Voit myös tulla tutustumaan oppilaitokseen, kerromme mielellämme lisää. 

Asiakkaille tuotettavat palvelut ja muut asiakastyöt ovat osa ammatillista koulutusta. MSKK:ssa tehdään opiskelijatyönä palveluita useilla eri aloilla, myös oppilaitoksen tiloja on mahdollista vuokrata. Lisätietoa Palvelut-sivulta.

Olemme täällä opiskelijoita varten

Oppilaitoksessa opiskelijoita monissa käytännön asioissa auttavat opintotoimisto, opinto-ohjaaja ja muut opiskelijahuollon henkilöt. Löydät heidän yhteystietonsa täältä.  

Opiskelijat saavat koulupäivinä maksuttoman lounaan oppilaitoksen ruokalassa, ruokalistan pääset lukemaan täältä. Oppilaitoksella on myös asuntola

Opetus on maksutonta, mutta kustannuksia tulee mm. työasuista ja oppikirjoista. 

Opiskelijoiden terveydenhuolto on maksutonta. Opiskelijat on vakuutettu tapaturmien varalle kouluaikana, koulu- ja opintomatkoilla sekä työssäoppimisjaksoilla työpäivän ajan. 

Tule mukaan osaavaan joukkoomme Saskyyn Mäntän seudun koulutuskeskukseen! 

Yhteystiedot

Sasky / Mäntän seudun koulutuskeskus 

Virtasalmentie 14
35800 Mänttä 
puh. 03 474 0200 
sähköposti: mskk(at)sasky.fi 

rehtori Arto Pylvänäinen
puh. 044 728 8440

opinto-ohjaaja Anne Ojalehto
puh. 044 728 9188

  • ravintola- ja catering-ala
  • matkailuala
  • liiketoiminta
  • tieto- ja viestintätekniikka
  • VALMA (maahanmuuttajat)

opinto-ohjaaja Teija Elers 
puh. 040 644 9256

  • tekniikan alat
  • hius- ja kaudenhoitoala
  • sosiaali- ja terveysala
  • VALMA

Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä