Siirry sisältöön

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Mikä on kaksivaiheinen tunnistautuminen?

Kaksivaiheista tunnistautumista (MFA, multifactor authentication) vaaditaan jatkossa kaikilta Saskyn M365-palveluiden (esimerkiksi Teams, Outlook-sähköposti, PowerPoint, Word) käyttäjiltä. Kaksivaiheisella tunnistautumisella varmistetaan turvallisempi kirjautuminen sekä suojaudutaan tietojen kalasteluyrityksiltä ja tunnusten väärinkäytöiltä. Jatkossa opiskelija tunnistetaan käyttäjätunnus/salasana -parin lisäksi myös matkapuhelimella joko tekstiviestitse tai Microsoftin Authenticator-sovelluksen kautta. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät alta. 

Ohjeet kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönottoon

Käyttöönottoa varten tarvitset älypuhelimen ja tietokoneen. Kirjautumisen yhteydessä kysytään Saskyn verkkotunnuksia (@edu.sasky.fi). Alla olevat ohjeet ovat pdf-muodossa ja aukeavat uuteen ikkunaan.

Suosittelemme sekä puhelimen että tietokoneen käyttöä tunnistautumisen käyttöönotossa. Voit kuitenkin tarvittaessa ottaa tunnistautumisen käyttöön myös ilman tietokonetta. Ohjeen tähän löydät alta.

Mikäli sinun ei ole mahdollista hyödyntää tietokonetta ja sovellusta, voit ottaa käyttöön tekstiviestivarmenteen. Ohjeen tähän löydät alta.

Yhteydenotto ongelmatilanteissa

Otathan ongelmatilanteissa yhteyttä Helpdeskiin (puh. 040 646 2120, arkisin kello 8:00 – 14:00). Otathan yhteyttä myös, jos sovellus poistuu puhelimestasi esimerkiksi puhelimen vaihdon tai nollauksen tai puhelinnumeron vaihdon yhteydessä. Huomaathan, että sovellusta ei saa poistaa puhelimesta, sillä se estää kaksivaiheisen tunnistautumisen ja palveluiden käytön.