Siirry sisältöön

Opiskelu musiikkiopistossa

Opiskelumuodot Ylä-Satakunnan musiikkiopistossa

Musiikin perusopinnot

Musiikin perusopinnoissa opitaan oman instrumentin perustaidot. Opiskelija harjaantuu vähitellen sekä sooloesityksiin että yhteismusisointiin. Instrumenttiopintojen rinnalla n. 10 -vuotiaasta lähtien osallistutaan musiikin hahmotusaineiden ryhmiin. Yhteismusisointia opitaan kuorossa, orkestereissa tai kamarimusiikkiyhtyeissä. Näin opiskelija voi käydä musiikkiopistolla kolmekin kertaa viikossa. Opetusajat ovat 30–90 min/aine. Musiikin perusopinnot kestävät pääsääntöisesti 10 vuotta.

Musiikin syventävät opinnot

Musiikin opiskelu edellyttää sitoutumista ja musiikillista innostusta ja oma työ eli harjoitteleminen ja musiikin kuuntelu ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Väylä jatko-opintoihin aukeaa musiikin syventävien opintojen kautta. Syventävissä opinnoissa kehitetään edelleen perusopinnoissa hankittuja taitoja. Tavoitteena on luoda edellytykset musiikkiharrastuksen itsenäiseen jatkamiseen tai musiikin ammatillisiin tai korkeakouluopintoihin. Opinnot kestävät pääsääntöisesti neljä vuotta.

Musiikkileikkikoulu

Musiikkileikkikoulussa opitaan leikkien musiikin asioita. Muskariopetus etenee ikäryhmissä. Kaikissa ryhmissä lauletaan, leikitään, soitetaan, kuunnellaan, liikutaan ja tutustutaan soittimiin.

Musiikkileikkikouluryhmiä on lapsille 5 kk iästä 6 vuoden ikään saakka. Musiikkileikkikoulun opiskelija ei ole musiikkiopiston varsinainen opiskelija. Lapsen täytyy osallistua pääsykokeeseen, jos opintoja halutaan jatkaa musiikkiopiston perustasolla. Tietoa Ylä-Satakunnan musiikkiopiston tarjonnasta ja opiskelijaksi hakeutumisesta löydät täältä.

Vapaaoppilaspaikkahakemus

Vapaaoppilaspaikkoja voidaan myöntää varattomiksi ja vähävaraisiksi katsottaville opiskelijoille.

Täytä vapaaoppilaspaikkahakemus ja palauta se musiikkiopiston toimistoon 5.5.2023 mennessä.

Sasky / Ylä-Satakunnan musiikkiopisto
Keskuskatu 1 39700 Parkano

Musiikin hahmotusryhmät 2022-2023

Opettaja ilmoittaa suunnittelupäivien yhteydessä 10. -11.8.23

Löydät oman ryhmä tietosi myös kirjautumalla Eepokseen ilmoittautumisen yhteydessä saamillasi tunnuksilla.