Ikaalisten kauppaoppilaitos

tapahtuma
Kolmostien rekry
uutinen
Koulutus ja työelämä -seminaari

Avoimet ovet ja joulumyyjäiset la 2.12.2023 klo 10-14 koko IDEA-kampuksella. Tervetuloa tutustumaan koulutustarjontaamme ja tiloihimme!

Kevätlukukausi 2024 jatkuu 8.1.2024 lukujärjestysten mukaisesti.

Saskyn Ikaalisten kauppaoppilaitos tarjoaa liiketoiminnan, tieto- ja viestintätekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutusta. Liiketoiminnan opintoja on mahdollista suorittaa myös verkossa jolloin opiskelijan aiempi osaaminen otetaan huomioon henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman laatimisessa. Voit siis valmistua merkonomiksi, IT-tukihenkilöksi tai lähihoitajaksi.

Voit suorittaa täällä myös Hoiva-avustajan koulutuksen, jossa suoritetaan kaksi sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osaa. Myös eSportsin tutkinnon osan suorittaminen on mahdollista koulussamme.

Tutkintokoulutukseen valmentava TUVA-koulutus on tarkoitettu oppijoille joilla ei ole toisen asteen tutkintoa tai jotka syystä tai toisesta tarvitsevat valmentavaan koulutusta.  TUVA-koulutus on suunnattu sekä oppivelvollisille että aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksia ja/tai ohjauksellista tukea siirtyäkseen ammatilliseen tai lukiokoulutukseen.  

Lisää tietoa koulutuksistamme (esim. työvoimakoulutuksista). Tutustu myös hakuoppaaseemme.

Koulutuksiin haetaan joko yhteishaussa Opintopolun kautta tai jatkuvassa haussa.

Seuraavista linkeistä löydät lisää tietoa hakemisesta ja opiskelijavalinnasta. Vapaita opiskelupaikkoja voit kysyä lukuvuoden aikana opinto-ohjaajalta, jonka yhteystiedot löydät täältä. Voit myös tulla tutustumaan oppilaitokseen, kerromme mielellämme lisää. 

Uudet oppimisympäristöt IDEA-kampuksella

Vuoden 2020 alusta Ikaalisten kauppaoppilaitoksen toiminta siirtyi Ikaalisten IDEA-kampukselle. IDEA-kampus on uudenlainen oppimisympäristö, jossa ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus kohtaavat samalla kampuksella. Samalla tontilla tiiviissä yhteistyössä toimivat Ikaalisten kauppaoppilaitos, Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos ja Ikaalisten lukio. Saskyn IDEA-kampuksella on uusia, moderneja tiloja sekä mahdollisuudet eri alojen osaajien väliseen yhteistyöhön.

Oppivelvollisuuden laajentuminen

Hallitusohjelman tavoitteena on, että jokainen peruskoulun päättävä suorittaa toisen asteen koulutuksen. Uusi oppivelvollisuuslaki (1214/2020) tulee voimaan 1.8.2021. Sen myötä oppivelvollisuus laajenee ja toisen asteen opinnoista tulee maksuttomia laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville nuorille. Jatkossa oppivelvollisuus päättyy, kun nuori täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto).

Maksuttoman koulutuksen piiriin kuuluvalle opiskelijalle ammatillisessa koulutuksessa maksuttomia ovat

  • opetus- ja päivittäinen ruokailu
  • välttämättömät opetuksessa tarvittavat oppikirjat ja muu materiaali
  • opetuksessa tarvittavat työvälineet, -asut ja -aineet.
  • vähintään seitsemän kilometrin pituiset koulumatkat, joka toteutetaan nykyisen koulumatkatukijärjestelmän puitteissa
  • joissain erityistapauksissa (lähin oppilaitos yli 100 km) myös majoitus- ja matkakustannukset

Maksuttomuus ei koske niitä henkilöitä, jotka eivät ole oppivelvollisuuslain piirissä.

Oppivelvollisuuden laajentamisesta voi lukea lisää osoitteessa https://sasky.fi/opiskelijalle/oppivelvollisuuden-laajentaminen/

Olemme täällä opiskelijoita varten

Oppilaitoksessa opiskelijoita monissa käytännön asioissa auttavat opintotoimisto, opinto-ohjaaja, koulutusohjaaja ja muut opiskelijahuollon henkilöt. Löydät heidän yhteystietonsa täältä.

Opiskelijat saavat koulupäivinä maksuttoman lounaan oppilaitoksen ruokalassa.

Tule mukaan osaavaan joukkoomme Saskyyn Ikaalisten kauppaoppilaitokseen!

Ikaalisten kauppaoppilaitos IDEA-kampuksella ilmasta käsin

Yhteystiedot

IDEA-kampus:

Sasky / Ikaalisten kauppaoppilaitos 
Eino Salmelaisen katu 20, 39500 Ikaalinen

Puh. 044 755 4548 

ikol(at)sasky.fi 

Henkilökunnan yhteystiedot