Siirry sisältöön

Sasky Ikaalisten kauppaoppilaitos

Hymyilevä, pitkähiuksinen henkilö harmaassa paidassa ja valkoisissa housuissa istuu harmaalla portaikolla tietokone sylissään, portailla on litteitä, värikkäitä tyynyjä.

Ei tiedossa olevia tulevia tapahtumia.

Tervetuloa uudet opiskelijat 5.8.2024 klo 9!

Jatkavien opiskelijoiden opinnot jatkuvat lukujärjestysten mukaisesti.

Saskyn Ikaalisten kauppaoppilaitos tarjoaa liiketoiminnan, tieto- ja viestintätekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutusta. Liiketoiminnan opintoja on mahdollista suorittaa myös verkossa jolloin opiskelijan aiempi osaaminen otetaan huomioon henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman laatimisessa. Voit siis valmistua merkonomiksi, IT-tukihenkilöksi tai lähihoitajaksi.

Voit suorittaa täällä myös Hoiva-avustajan koulutuksen, jossa suoritetaan kaksi sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osaa.

Tutkintokoulutukseen valmentava TUVA-koulutus on tarkoitettu oppijoille joilla ei ole toisen asteen tutkintoa tai jotka syystä tai toisesta tarvitsevat valmentavaan koulutusta.  TUVA-koulutus on suunnattu sekä oppivelvollisille että aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksia ja/tai ohjauksellista tukea siirtyäkseen ammatilliseen tai lukiokoulutukseen.  

Lisää tietoa koulutuksistamme (esim. työvoimakoulutuksista). Tutustu myös hakuoppaaseemme.(avautuu uuteen ikkunaan)

Koulutuksiin haetaan joko yhteishaussa Opintopolun(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) kautta tai jatkuvassa haussa.

Seuraavista linkeistä löydät lisää tietoa hakemisesta ja opiskelijavalinnasta. Vapaita opiskelupaikkoja voit kysyä lukuvuoden aikana opinto-ohjaajalta, jonka yhteystiedot löydät täältä. Voit myös tulla tutustumaan oppilaitokseen, kerromme mielellämme lisää. 

Uudet oppimisympäristöt IDEA-kampuksella

IDEA-kampus on uudenlainen oppimisympäristö, jossa ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus kohtaavat samalla kampuksella. Samalla tontilla tiiviissä yhteistyössä toimivat Ikaalisten kauppaoppilaitos, Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos ja Ikaalisten lukio. Saskyn IDEA-kampuksella on uusia, moderneja tiloja sekä mahdollisuudet eri alojen osaajien väliseen yhteistyöhön.

Oppivelvollisuuden laajentuminen

Hallitusohjelman tavoitteena on, että jokainen peruskoulun päättävä suorittaa toisen asteen koulutuksen. Uusi oppivelvollisuuslaki (1214/2020) tulee voimaan 1.8.2021. Sen myötä oppivelvollisuus laajenee ja toisen asteen opinnoista tulee maksuttomia laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville nuorille. Jatkossa oppivelvollisuus päättyy, kun nuori täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto).

Maksuttoman koulutuksen piiriin kuuluvalle opiskelijalle ammatillisessa koulutuksessa maksuttomia ovat

Maksuttomuus ei koske niitä henkilöitä, jotka eivät ole oppivelvollisuuslain piirissä.

Oppivelvollisuuden laajentamisesta voi lukea lisää osoitteessa https://sasky.fi/opiskelijalle/oppivelvollisuuden-laajentaminen/

Olemme täällä opiskelijoita varten

Oppilaitoksessa opiskelijoita monissa käytännön asioissa auttavat opintotoimisto, opinto-ohjaaja, koulutusohjaaja ja muut opiskelijahuollon henkilöt. Löydät heidän yhteystietonsa täältä.

Opiskelijat saavat koulupäivinä maksuttoman lounaan oppilaitoksen ruokalassa.

Tule mukaan osaavaan joukkoomme Saskyyn Ikaalisten kauppaoppilaitokseen!

Ikaalisten kauppaoppilaitos IDEA-kampuksella ilmasta käsin(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Yhteystiedot

IDEA-kampus:

Sasky / Ikaalisten kauppaoppilaitos 
Eino Salmelaisen katu 20, 39500 Ikaalinen

Puh. 044 755 4548 

ikol(at)sasky.fi 

Henkilökunnan yhteystiedot