Siirry sisältöön

Väyläopinnot

Kuusi henkilöä seisoskelee ja lukee yhdessä vihkoa ja tietokonetta, osalla henkilöistä kädessään kahvimukit, ovat nojailee korkeaan pöytään.

Väyläopinnot ammattikorkeakouluun

Toisen asteen opintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa opintojasi ammattikorkeakoulussa. Saskyn opiskelijoille yksi vaihtoehto ammattikorkeakouluopintoihin hakeutumiseen ovat väyläopinnot. Väyläopinnot sisällytetään osaksi toisen asteen ammatillista tutkintoa. Väyläopintoihin hakemisen käytännöt vaihtelevat hieman oppilaitoksittain, mutta pääsääntöisesti niihin haetaan mukaan joko toisena tai kolmantena opiskeluvuotena ammatillisessa oppilaitoksessa. Lisätietoja saat esim. opinto-ohjaajalta.

Kun olet suorittanut väyläopintokokonaisuuden ja valmistunut Saskysta, saat oikeuden hakea tutkinto-opiskelijaksi erillisvalinnan tms. kautta kyseiseen tutkinto-ohjelmaan. Käytännöt vaihtelevat, katso lisätietoja ko. ammattikorkeakoulusta (linkit alempana).

Väyläopintojen laajuus on alasta riippuen 30–60 opintopistettä. Koska väyläopinnot hyväksi luetaan AMK-tutkintoon, ne lyhentävät opiskeluaikaa korkeakoulussa vähintään puolella vuodella. Huomaathan, että opinnot ovat vaativia ja niiden etenemistä seurataan.

HAMKin opinnot ovat muuttumassa maksullisiksi 1.8.2024 alkaen. Lisätietoja hakijapalvelut(at)hamk.fi. Muutoin väyläopinnot ovat Saskyn opiskelijoille maksuttomia.

Alla taulukko aloista ja oppilaitoksista. Huomioithan, että alat ovat suuntaa antavia, katso tarkemmat tiedot vaihtoehdoista ammattikorkeakoulujen verkkosivuilta tai ota yhteyttä Saskyn opinto-ohjaajaan.

Taulukko Saskyn väyläopinnoista(avautuu uuteen ikkunaan)

Saskyn opinto-ohjaajat neuvovat sinua väyläopintoihin liittyvissä asioissa, joten ole rohkeasti yhteydessä heihin! Saskyn henkilöstön yhteystiedot.

Lisätiedot ja yhteyshenkilöt