Väyläopinnot ammattikorkeakouluun

Toisen asteen opintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa opintojasi ammattikorkeakoulussa. Saskyn opiskelijoille yksi vaihtoehto ammattikorkeakouluopintoihin hakeutumiseen ovat väyläopinnot. Väyläopinnot sisällytetään osaksi toisen asteen ammatillista tutkintoa. Väyläopintoihin hakemisen käytännöt vaihtelevat hieman oppilaitoksittain, mutta pääsääntöisesti niihin haetaan mukaan joko toisena tai kolmantena opiskeluvuotena ammatillisessa oppilaitoksessa. Lisätietoja saat esim. opinto-ohjaajalta.

Kun olet suorittanut väyläopintokokonaisuuden ja valmistunut Saskysta, saat oikeuden hakea tutkinto-opiskelijaksi erillisvalinnan tms. kautta kyseiseen tutkinto-ohjelmaan. Käytännöt vaihtelevat, katso lisätietoja ko. ammattikorkeakoulusta (linkit alempana).

Väyläopintojen laajuus on alasta riippuen 30–60 opintopistettä. Koska väyläopinnot hyväksi luetaan AMK-tutkintoon, ne lyhentävät opiskeluaikaa korkeakoulussa vähintään puolella vuodella. Huomaathan, että opinnot ovat vaativia ja niiden etenemistä seurataan.

Alla taulukko aloista ja oppilaitoksista. Huomioithan, että alat ovat suuntaa antavia, katso tarkemmat tiedot vaihtoehdoista ammattikorkeakoulujen verkkosivuilta tai ota yhteyttä Saskyn opinto-ohjaajaan.

Taulukko Saskyn väyläopinnoista

Saskyn opinto-ohjaajat neuvovat sinua väyläopintoihin liittyvissä asioissa, joten ole rohkeasti yhteydessä heihin! Saskyn henkilöstön yhteystiedot.

Lisätiedot ja yhteyshenkilöt

  • Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK (linkki avautuu uuteen välilehteen)
    Saskyn yhteyshenkilö: Minnaliisa Lampi, puh. 040 167 9050, minnaliisa.lampi(at)sasky.fi