Siirry sisältöön

Yhteishaku

Nuoret opiskelijat istuvat lattialla ja nauravat yhdessä.

Liity osaavaan joukkoomme!

Me Saskyssa tarjoamme sinulle mahtavan valikoiman ammatillisia perustutkintoja ja lukio-opintoja yhteishaussa vuosittain helmi-maaliskuussa. Meillä on oppilaitoksia ympäri Pirkanmaata ja Satakuntaa – sinun tehtäväksesi jää valita ne vaihtoehdot, joka sopivat parhaiten juuri sinulle.

Koska?

Toisen asteen yhteishaku on tältä vuodelta päättynyt (haku oli auki 20.2.–19.3.2024), mutta jatkuvassa haussa voit hakea koulutuksiimme ympäri vuoden.

Kenelle?

Jos päätät peruskoulusi yhteishakuvuoden keväällä tai sinulla ei muuten ole suoritettuna peruskoulun jälkeistä toisen asteen tutkintoa, toisen asteen yhteishaku on sinua varten.

Mihin haetaan?

Yhteishaussa haetaan ammatillisiin perustutkintoihin, lukiokoulutukseen ja TUVA-koulutukseen. Saskyssa on yhteishaussa valittavana useita eri oppilaitoksia ja eri tutkintoja. Sivun alaosassa näet koulutushaun, jonka kautta näet yhteishaussa olevat koulutukset!

Jos et vielä tiedä, mikä olisi sinun juttusi tulevaisuudessa, voit hakea tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen eli TUVAan. TUVAssa voit tutustua eri koulutusaloihin, vahvistaa opiskelutaitojasi ja tehdä suunnitelmia tulevaisuuttasi varten. Lisää tietoa TUVAsta.

Mistä lisää tietoa?

Saskyn hakuoppaassa on esitelty meillä tarjolla olevia koulutuksia. Oppaasta löydät myös paljon muuta tärkeää tietoa hakijalle, joten kannattaa lukea. Hakija- ja uraohjauspalvelumme, Sasky Avain auttaa sinua mielellään kaikkiin hakeutumiseen liittyvissä asioissa. Voit myös tulla oppilaitoksiin paikan päälle tutustumaan, siihenkin on tarjolla paljon vaihtoehtoja. Ota rohkeasti yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

Sivuiltamme löydät myös paljon muuta tärkeää tietoa hakijalle mm. kaksoistutkinnosta, harkinnanvaraisesta valinnasta, SORA-säädöksistä, väyläopinnoista ja monesta muusta.

Mitä tapahtuu hakuajan jälkeen?

Tule siis mukaan Saskyn osaavaan joukkueeseen – osaavat luovat maailmoja!