Siirry sisältöön

AMKEn kultaisia ansioristejä Saskyyn

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistyksen, AMKE ry:n hallitus on myöntänyt kolme ammatillisen koulutuksen kultaista ansioristiä SASKY koulutuskuntayhtymän (Saskyn) esityksestä. Saskyyn kultainen ansioristi myönnettiin kuntayhtymäjohtaja Antti Lahdelle ja Saskyn ammatillisen koulutuksen johtajalle Anna-Leena Kivipurolle. Lisäksi kultainen ansioristi myönnettiin Saskyn ehdotuksesta pitkäaikaiselle yhtymähallituksen jäsenelle Ari Lamminmäelle. Ansioristit luovutettiin 17.6.2021 Saskyn yhtymähallituksen kokouksen yhteydessä.

Antti Lahti on toiminut lähes 20 vuotta ammatillisen koulutuksen palveluksessa ja hänen uransa on ollut nousujohteinen. Antti Lahti on toiminut Saskyn kuntayhtymäjohtajana vuodesta 2009 alkaen ja sitä ennen Saskyssa rehtorina ja johtavana rehtorina. Antti Lahden aikana Sasky on toteuttanut opetus- ja kulttuuriministeriön tahtotilan mukaisesti viisi fuusiota, joissa Antti Lahti on ollut merkittävä toimeenpaneva voima. Lisäksi hänellä on lukuisia luottamustehtäviä koulutuksen saralla, esim. toimiminen jo 15 vuotta Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n puheenjohtajana sekä TAMKin hallituksen jäsenenä kolmen vuoden ajan.

Anna-Leena Kivipuron ura ammatillisessa koulutuksessa on kestänyt jo yli 30 vuotta. Hän on toiminut nykyisessä tehtävässään Saskyn ammatillisen koulutuksen tulosalueen johtajan vuodesta 2018 alkaen. Aiemmin hän on toiminut Saskyssa mm. rehtorina, apulaisrehtorina, tulosyksikön johtajana sekä opettajana. Lisäksi nokialainen Anna-Leena Kivipuro on toiminut kotikaupungissaan useissa luottamustehtävissä vuosien ajan.

Parkanolainen Ari Lamminmäki on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran ammatillisen koulutuksen keskeisissä luottamustoimissa, tällä hetkellä hän toimii SASKY koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen jäsenenä. Hän on sitoutunut edistämään ammatillisen koulutuksen merkittävyyttä ja vaikuttavuutta myös toimiessaan kotikaupunkinsa valtuustossa ja hallituksessa, Pirkanmaan liiton maakuntavaltuustossa ja -hallituksessa sekä Suomen Kuntaliiton hallituksessa.

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistyksen, AMKE ry:n hallitus myöntää ansioituneille työntekijöille, luottamushenkilöille ja yhteistyökumppaneille ammatillisen koulutuksen ansioristejä koulutuksen järjestäjien hakemusten perusteella. Ammatillisen koulutuksen ansioristit ovat arvostettu tunnustus ammatillisen koulutuksen hyväksi tehdystä työstä, taustalla on jo monikymmenvuotinen käytäntö. Kultaisen ansioristin saadakseen henkilöllä tulee olla takana vähintään 20 vuotta toimihenkilönä ammatillisen koulutuksen järjestäjän palveluksessa, erityisen ansiokasta toimintaa luottamushenkilönä ammatillisen koulutuksen järjestäjäorganisaatiossa tai muuta erityisen ansiokasta toimintaa ammatillisen koulutuksen hyväksi.

Sasky onnittelee palkittuja lämpimästi!

Lisää tietoa AMKEn ansioristeistä(siirryt toiseen palveluun)

AMKEn kultaisen ansioristin saaneet Anna-Leena Kivipuro, Antti Lahti ja Ari Lamminmäki.
AMKEn kultaisen ansioristin saaneet (vas): Anna-Leena Kivipuro. Antti Lahti ja Ari Lamminmäki