Siirry sisältöön

Artesaaniosaaja -kilpailun finaalissa kaksi saskylaista

Marraskuussa Suomen Kädentaidot -messuilla (siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)jaetaan jälleen Artesaaniosaaja -tunnustus taideteollisuusalan opiskelijalle. Kilpailun kolme finalistia on julkistettu ja kolmikossa on peräti kaksi Sasky Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelijaa, Marissa Brandt ja Sara Luoto. Lisäksi kilpailun raati valitsi finaalistien joukkoon Kirsi Launiaisen Salon Seudun Ammattiopistosta. Kilpailun voittaja julkistetaan ja palkitaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa perjantaina 17.11.2023 klo 11.30 alkaen.

Marissa Brandt on jalometallialan taitaja

Marissa Brandt valmistui Saskysta jalometallialan artesaaniksi viime keväällä ja opiskelee tällä hetkellä oppilaitoksessa kultasepän ammattitutkintoa. Raadin arvioinnissa hänen töitään kehutaan taidokkaiksi ja raadin mukaan tuotteissa näkyy selkeästi tekijän oma, virkistävän erikoinen, mutta samaan aikaan klassinen ja tyylikäs tyyli. Marissan töihin ja työskentelyyn voi tutustua lisää hänen instagram -sivullaan: @marissabrandtjewellery(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan).

Sara Luoto on sisustusalan osaaja

Sara Luoto valmistui Saskysta sisustusalan artesaaniksi viime keväänä. Kilpailun raadin mukaan hän on monipuolinen tekijä, joka osaa ottaa suunnittelutyössään huomioon sekä yksityisten että julkisten tilojen erityisvaatimukset. Vahvuutena raati piti myös asiakaslähtöisyyttä sekä hyvää portfoliota. Lisää tietoa Saran töistä löytyy hänen instagram -tililtään: @luotointeriors(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) sekä verkkosivustolta: Home | Sara Luoto (jimdosite.com)(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan).

Kilpailun tavoitteena on edistää tietoisuutta ja lisätä alan arvostusta

Artesaaniosaaja -kilpailu on tarkoitettu taideteollisuusalan perustutkinnon tai muun vastaavan tutkinnon suorittaville henkilöille, jotka valmistuvat kuluvan vuoden aikana. Kilpailun tavoitteena on mm. ylläpitää ja lisätä suomalaisen käsityön ja kädentaitojen arvostusta sekä edistää tietoisuutta alasta. Palkinnoksi kilpailun voittajaa saa suunnitella ja toteuttaa omista töistään osaston Suomen Kädentaidot -messuille. Lisäksi voittaja saa 500 euron suuruisen palkinnon.

Saskylle menestystä myös aiempina vuosina

Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran v. 2009 Vuoden Artesaani -nimellä. Saskyn opiskelijat ovat menestyneet kilpailussa vuosien mittaan erinomaisesti, vuosien 2010 ja 2022 välillä voittajaksi on valittu Saskysta valmistuneita opiskelijoita peräti seitsemän kertaa ja joka vuonna finalistien joukossa on ollut Saskyn kasvatteja. Vuosina 2020 ja 2021 kilpailua ei järjestetty.

Suomen Kädentaidot kokoaa yhteen alan ammattilaiset ja harrastajat

Suomen Kädentaidot on Euroopan suurin kädentaitojen tapahtuma, joka kokoaa 17. – 19.11.2023 Tampereelle alan ammattilaiset ja harrastajat sekä muut kädentaidoista ja tuotteista kiinnostuneet nauttimaan messuosastoista ja messujen ohjelmatarjonnasta. Kävijöitä kolme päivää kestävillä messuilla on aiempina vuosina ollut jopa 50 000.

Lisätietoja

Artesaaniosaaja -kilpailu(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)