Liity osaavaan joukkoomme!

Me Saskyssa tarjoamme sinulle mahtavan valikoiman ammatillisia perustutkintoja ja lukio-opintoja kevään 2023 yhteishaussa. Meillä on oppilaitoksia ympäri Pirkanmaata ja Satakuntaa – sinun tehtäväksesi jää valita ne vaihtoehdot, joka sopivat parhaiten juuri sinulle.

Koska?

Toisen asteen yhteishaku on auki Opintopolussa 21.2. – 21.3.2023 (Huom! Hakemus pitää tallentaa Opintopolkuun viimeistään 21.3.2023 klo 15.00).

Kenelle?

Jos päätät peruskoulusi keväällä 2023 tai sinulla ei muuten ole suoritettuna peruskoulun jälkeistä toisen asteen tutkintoa, toisen asteen yhteishaku on sinua varten.

Mihin haetaan?

Yhteishaussa haetaan ammatillisiin perustutkintoihin, lukiokoulutukseen ja TUVA-koulutukseen. Saskyssa on yhteishaussa valittavana useita eri oppilaitoksia ja eri tutkintoja, pääset tutustumaan niihin tarkemmin sivujemme koulutushaussa . Koulutushaussa voit suodattaa koulutuksia paikkakunnan mukaan tai etsiä niitä koulutuksen nimellä.

Jos et vielä tiedä, mikä olisi sinun juttusi tulevaisuudessa, voit hakea tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen eli TUVAan. TUVAssa voit tutustua eri koulutusaloihin, vahvistaa opiskelutaitojasi ja tehdä suunnitelmia tulevaisuuttasi varten. Lisää tietoa TUVAsta.

Mistä lisää tietoa?

Saskyn hakuoppaassa on esitelty meillä tarjolla olevia koulutuksia. Oppaasta löydät myös paljon muuta tärkeää tietoa hakijalle, joten kannattaa lukea. Hakija- ja uraohjauspalvelumme, Sasky Avain auttaa sinua mielellään kaikkiin hakeutumiseen liittyvissä asioissa. Voit myös tulla oppilaitoksiin paikan päälle tutustumaan, siihenkin on tarjolla paljon vaihtoehtoja. Ota rohkeasti yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

Sivuiltamme löydät myös paljon muuta tärkeää tietoa hakijalle mm. kaksoistutkinnosta, harkinnanvaraisesta valinnasta, SORA-säädöksistä, väyläopinnoista ja monesta muusta.

Mitä tapahtuu hakuajan jälkeen?

  • Opiskelijaksi ottamisen tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 15.6.2023
  • Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 29.6.2023

Näistä asioista tiedotamme tarkemmin nettisivuillamme hakuajan päätyttyä keväällä 2023.

Tule siis mukaan Saskyn osaavaan joukkueeseen – osaavat luovat maailmoja!