Siirry sisältöön

Harjannostajaiset Osaralla

2.2.2023 vietettiin harjannostajaisia Saskyn Osaran maaseutuopetusyksikön tulevassa asuntolassa. Asuntolan rakentaminen alkoi viime vuoden lokakuussa ja käytössä asuntolan pitäisi olla elokuussa 2023.

Uusille asuntolapaikoille tarvetta

Uudelle asuntolalle on tarvetta, koska Osaran nykyisen asuntolan paikkojen riittävyydessä kaikille halukkaille on ollut haasteita. Nykyisessä asuntolassa on reilut 30 paikkaa ja uuteen asuntolaan paikkoja tulee suunnilleen saman verran, joten asuntolatilanne Osaralla helpottuu huomattavasti, kun uudet tilat on saatu käyttöön.

Rakentaminen on edennyt nopealla aikataululla

Pääurakoitsijana rakennushankkeessa toimii Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy. Yrityksen toimitusjohtaja Katri Kynnös-Rajamäki kiitti kaikkia rakennushankkeeseen osallistuneita siitä, että työt ovat edenneet nopealla aikataululla eikä ongelmia ole tullut vastaan. Hän totesi myös, että on hienoa päästä taas tekemään rakennushanketta yhteistyössä Saskyn kanssa. Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy on aiemmin toiminut urakoitsijana mm. Saskyn IDEA-kampuksella Ikaalisissa ja Ammatti-instituutti Iisakissa Hämeenkyrössä.

Hämeenkyrön kunta mukana investoinnissa

Harjannostajaisissa puheenvuoron pitänyt kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti totesi, että asuntolan rakentaminen on tärkeä investointi, koska sen myötä myös kauempaa tuleville opiskelijoille tarjoutuu mahdollisuus tulla opiskelemaan Osaralle. Hän kiitti Hämeenkyrön kuntaa siitä, että kunta on ollut mukana Osaran investoinneissa. Hämeenkyrön kunta osallistuu Osaran investointien rahoittamiseen korottamalla peruspääomaansa Saskyssa vuosina 2021-2023 yhteensä 1,5 miljoonalla eurolla. Asuntolan rakentaminen on osa näitä investointeja. Hämeenkyrön kunnanhallituksen puheenjohtaja kertoi, että tämä on ollut tärkeä investointi tulevaisuuteen myös kunnan näkökulmasta ja kiitti kaikkia urakkaan osallistuneita.

Lisää kuvia 2.2.2023 harjannostajaisista löytyy Saskyn Facebook -tililtä.(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Henkilöitä tutustumassa rakennustyömaahan.
Rakennuspiirroksia, taustalla rakennustyömaa.