Siirry sisältöön

Harjannostajaiset Sastamalassa

Saskyn Vammalan ammattikoulun RAKI-rakennus on jo hyvällä mallilla ja 16.11.2022 Sastamalassa päästiin viettämään harjannostajaisia. Ohjelmassa oli perinteiseen tapaan rakennuksen työmaahan tutustumista, eri tahojen puheenvuoroja sekä tietysti harjannostajaislounas hernekeittoineen.

Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti kertoi rakennushankkeen taustaa sekä kiitti rakentajia, hankkeen yhteistyökumppaneita ja aliurakoitsijoita. Rakentamisessa mukana olleita työntekijöitä hän kehotti olemaan ylpeitä tekemisestään ja osaamisestaan. Antti kertoi myös uuden rakennuksen mukanaan tuomista hyödyistä eli valinnaisuuden lisääntymisestä ja uusista yhteistyön mahdollisuuksista sekä siitä, että uudet oppimisympäristöt lisäävät omalta osaltaan myös oppimisen iloa.

Hankkeen pääurakoitsijan, Hämeen Remonttitiimi Oy:n toimitusjohtaja Janne Vilén muistutti, että rakentamisessa tähän vaiheeseen pääseminen on vaatinut kymmenien henkilöiden työpanosta. Hän myös kiitteli Saskya hyvästä, jo vuosia jatkuneesta yhteistyöstä. Hämeen Remonttitiimi on viime vuosien ajan ollut pääurakoitsijana useassa Saskyn kiinteistöhankkeessa.

Saskyn yhtymähallituksen puheenjohtaja Ari Lamminmäki toi esille Saskyn perustehtävää eli ammattilaisten kouluttamista eri alojen tarpeisiin ja totesi, että uudet ja ajantasaiset oppimisympäristöt houkuttelevat hyvin uusia opiskelijoita jatkossakin. Ari kiitti myös Sastamalan kaupunkia siitä, että se on ollut omalla panoksellaan merkittävästi myötävaikuttamassa hankkeen toteuttamiseen.

Rakennuksen on tarkoitus valmistua keväällä 2023 ja opetus uusissa tiloissa aloitetaan lukuvuoden alussa elokuussa 2023. Rakennukseen siirtyvät Saskyn Vammalan ammattikoulun aloista kivirakentajat, talonrakentajat ja puusepät sekä Saskyn Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen lavasterakentajat. Uusiin tiloihin tullaan sijoittamaan myös oppimisympäristöjä, jotka Sasky on hankkinut yhteistyössä yritysten, esim. Keikyän Kivi Oy:n ja Niemen tehtaat Oy:n kanssa.

Sastamalan kaupunki on osallistunut rakennushankkeeseen korottamalla peruspääomaansa Saskyssa 1,7 M€:lla, kaikkiaan hankkeen kustannukset ovat n. 5 M€.

Henkilöitä istumassa pitkän pöydän ympärillä, osalla henkilöistä yllään keltaiset työvaatteet.
Kaksi työvaatteisiin pukeutunutta henkilöä.

Lisää kuvia harjannostajaistilaisuudesta löytyy Saskyn Facebook-sivulta(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)