Siirry sisältöön

Harjannostajaiset Vammalan ammattikoululla

SASKY koulutuskuntayhtymä kutsui urakoitsijan ja rakennuttajan edustajat Vammalan ammattikoulun sähköalan uusien tilojen harjannostajaistilaisuuteen.

Tilaisuus alkoi tutustumisella uusiin sähköalan tiloihin, minkä jälkeen juhlaväki siirtyi Ravintola Wareliukseen nauttimaan perinteistä harjannostajaisateriaa.

Viisi miestä tutustuu rakenteilla olevaan teollisuushalliin, taustalla näkyy pahvipakkauksissa olevia kaappeja.
Uusiin tiloihin tutustumassa rehtori Jarkko Vuori (kuvassa vas.), koulutuspäällikkö Kari Kuurila, sähköalan opettaja Pirkka Birkstedt, kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti ja sähköalan opettaja Jeppe Mustonen.

Kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti piti tilaisuudessa rakennuttajan puheenvuoron. Hän korosti puheessaan yhteisen tekemisen merkitystä ja kiitti Sastamalan kaupunkia hyvästä yhteistyöstä uuden oppimisympäristön rakentamisessa. Sastamalan kaupunki kohotti investoinnin toteuttamiseksi peruspääomaansa Saskyssa 400 000 €:lla, mikä on kolmasosa koko urakan hinnasta. Saskyssa on aiemminkin toteutettu investointeja uusiin oppimisympäristöihin vastaavalla tavalla yhdessä jäsenkuntien kanssa, mikä on melko poikkeuksellista Suomessa muiden koulutuksenjärjestäjien keskuudessa. Yhteiset investoinnin nykyaikaisiin oppimisympäristöihin ovat myös panostus aluekehitykseen. Niillä voidaan mm. turvata koulutuksen järjestämistä ja sitä kautta osaavan työvoiman saamista alueille myös tulevaisuudessa.

Antti Lahti korosti puheenvuorossaan myös sitä, että uudet sähköalan tilat auto-osaston tilojen läheisyydessä tuovat myös hyviä synergiaetuja ko. alojen välille. Esimerkiksi sähköautojen määrä on jatkuvassa kasvussa ja tulevaisuudessa sähkö- ja autoalan opiskelijat voivat mm. valita tutkinnonosia ristiin näiden kahden tutkinnon välillä.

Janne Vilén edusti tilaisuudessa pääurakoitsijaa, Hämeen Remonttitiimi Oy:tä. Hän kiitti kaikkia työhön osallistuneita hyvästä ja joustavasta yhteistyöstä ja hienosti aikataulussa edenneestä projektista. Erityiset kiitokset Janne osoitti hankkeen vastaavalle työnjohtajalle Esko Saarikolle.

Kaksi miestä seisoo teollisuushallissa, toisella päällään keltainen huomioliivi, kummallakin kasvomaski.
Toimitusjohtaja Janne Vilén Hämeen Remonttitiimi Oy (kuvassa vas.) ja kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti

Käyttäjän edustaja, Sastamalan oppilaitosten rehtori Jarkko Vuori kiitti urakoitsijoita siitä, että työt ovat edenneet hienosti aikataulussa ja erityisesti siitä, että mittava rakennusprojekti ei ole haitannut oppilaitoksen muuta opetustoimintaa. Kiitokset edellä mainittujen tahojen lisäksi osoitettiin myös Saskyn kiinteistöpäällikkö Pertti Jaloselle, joka on myös ollut merkittävä toimija vauhdikkaasti edenneessä projektissa.

Opetus uusissa tiloissa on tarkoitus aloittaa jo elokuussa. Vammalan ammattikoulun sähköosastolle oli yhteishaussa hyvin hakijoita, joten uusissa oppimisympäristöissä päästään aloittamaan näillä näkymin täydellä ryhmällä.