Siirry sisältöön

Henkilöstötiedote maskien käytöstä ja tartunnoilta suojautumisesta

Tiedote on laadittu Pirkanmaan (24.11.20) ja Satakunnan (20.11.) sairaanhoitopiirien suositusten pohjalta

Satakunnan alueella toimivat Saskyn oppilaitokset

Satakunnan koronanyrkki-työryhmä 20.11.2020 suosittelee vakavasti suu-nenäsuojuksen laajempaa käyttöä erityisesti Raumalla ja Porissa. Koronatyöryhmä harkitsi maskisuosituksen käyttöönottoa myös toisen asteen oppilaitoksiin ja yläkouluihin, mutta siihen ei vielä edetty. Koulujen opettajille maskin tai visiirin käyttöä kuitenkin suositellaan.

Pirkanmaan alueella toimivat Saskyn oppilaitokset

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittaa 24.11.2020 kasvomaskin käyttöä seuraavissa tilanteissa:

Työpaikoilla tauoilla huolehditaan turvaväleistä ja käytetään maskia niissä tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa. HUOM! Pirkanmaan alueella toimivissa Saskyn oppilaitoksissa rehtorit organisoivat maskien jakamisen ja asiasta tiedottamisen. Tavoitteena henkilöstön ja opiskelijoiden turvallisuus ja tartuntojen ehkäiseminen.

2.10.2020 OPH:n tiedotteen mukaan kuntien on kuitenkin huolehdittava, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on saatavissa maskeja ilmaiseksi, jos kunta kuuluu suosituksen voimassaoloalueeseen.

Katso ohje kokonaisuudessaan: Suositus kansalaisille kasvomaskien käytöstä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Etätyösuositus

Saskyssa noudatetaan kansallista hallituksen etätyösuositusta(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan).  Valtioneuvosto suosittelee, että julkisen sektorin työtekijät työskentelisivät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat. 

Lisäinfoa koronatilanteesta opetuksen ja alueiden tilanteen osalta

1) Saskyn henkilökuntaa suositellaan seuraamaan Pirkanmaan SHP:n tiistai-tiedotusta(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) ja Satakunnan SHP:n perjantai-tiedotusta(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan).

2) Länsi- ja Sisä-Suomen AVI on koonnut koronaviruksen aiheuttamien poikkeusjärjestelyiden osalta kouluja ja oppilaitoksia koskevia yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) eri lähteistä.

Antti Lahti
kuntayhtymäjohtaja