Siirry sisältöön

Juhlalounas kokosi valmistuneet yhteen Huittisissa ja Kokemäellä

Kevät tuo perinteisesti mukanaan erilaiset kevätjuhlat ja valmistujaistilaisuudet myös Saskyn oppilaitoksiin. Huittisissa ja Kokemäellä syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana valmistuneita juhlittiin yhteisen ruokailun merkeissä.

Perinteinen kevätjuhla haluttiin koronavuosien jälkeen korvata tilaisuudella, joka innostaa valmistuneet opiskelijat osallistumaan yhteiseen juhlaan. Konserttien, elokuvien ja monen muun vaihtoehdon joukosta juhlalounas nousi opiskelijoiden äänestyskilpailun voittoon. Myös menu aina pääruoasta kakkupöytään suunniteltiin yhdessä opiskelijoiden kanssa. Niin Kokemäen kuin Huittistenkin koulutusohjaajat ovat olleet mukana opiskelijoiden itsensä räätälöimän tilaisuuden suunnittelussa ja organisoinnissa. Opiskelijoiden osallistaminen juhlasuunnitteluun kannatti, sillä Huittisissa ruokailuun osallistui hieman päälle kolmekymmentä opiskelijaa ja Kokemäellä maittava juhlalounas tarjoiltiin noin viidellekymmenelle hengelle.

Maljapuheen opiskelijoille piti rehtori Kirsi Nikali-Rauva. Ruokailun lisäksi tilaisuudessa jaettiin viimeiset tutkintotodistukset ja valmistuneet kukitettiin koulutilan omilla ruusuilla. Hyvä ruoka sekä lämminhenkinen ja rento tunnelma koettiin kaikin puolin loistavaksi tavaksi opinahjon hyvästelyyn. Onnistuneen kokeilun myötä Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistossa aiotaan jatkaa ja jalostaa osallistavaa juhlasuunnittelua myös tulevaisuudessa. Mitä vuorossa on seuraavalla kerralla, sen päättävät taas opiskelijat itse!

Lämpimät onnittelut valmistuneille koko Saskyn väeltä!

Lisää kuvia Kokemäen tilaisuudesta löytyy Saskyn Facebook-sivuilta ja Instagramista.