Siirry sisältöön

Kansalaisopiston kevätkauden aloitus

Saskyn Petäjä-opisto päätti siirtää kansalaisopiston normaalikurssien kevätkauden alkamaan 31.1.2022. Siirtopäätöksen perusteina ovat hallituksen suositus vapaan sivistystyön oppilaitoksille aloittaa kevätkausi etäopetuksena, AVI:n määräykset tilojen sulkemisesta sekä epidemiatilanteen heikkeneminen.

Siirtopäätös ei kuitenkaan hiljennä opiston koko toimintaa. Lasten Kuvataidekoulu Pisama ja Käsityökoulu Näppärä aloittavat suunnitellusti 10.1. sillä lasten taiteen perusopetusta ei hallituksen suosituksessa mainittu. Samoin käynnistyvät Harrastamisen Suomen mallin ryhmät, sillä ne lasketaan koulujen omaksi toiminnaksi. Nekin käynnistyvät suunnitellusti 10.1.2022. Kolmas poikkeus ovat työllisyyden kuntakokeilun ryhmät, jotka ovat työvoimapoliittista koulutusta. Yksi tällainen ryhmä on jo käynnissä.

Siirtopäätös tarkoittaa käytännössä, että tammikuun lyhytkurssit valitettavasti peruuntuvat. Mikäli toimintaa saadaan käyntiin tammikuun lopulla, kevätkausi päättyisi toukokuun ensimmäisellä viikolla.

– Viime keväästä opittiin, että rajoituksilla on taipumus jatkua parin viikon jaksoissa, eri laajuisina eri kunnissa ja maakunnissa. Opiston ei ole mahdollista eikä halua enää mennä tähän, kertoo apulaisrehtori Olli Ruohomäki. Yhteispäätös tuo selkeyttä sekä toimintaan että viestintään ja aikajänteen, millä voidaan paremmin toimia.

Korona-aika opetti opistoa myös laskuttamaan kevään kurssimaksut erikseen. Tänä keväänä kurssimaksut laskutetaan lukukauden loppupuolella vain toteutuneen opetuksen osalta. Aiempien vuosien kaltaisiin maksupalautuksiin ei siis tule tarvetta.

Rehtori Raisa Rasku uskoo, että epävarma tilanne paranee ja että kaikki kevään kurssit saadaan vielä pidettyä. Tarvittaessa tehdään järjestelyjä voimassa olevien rajoitusten puitteissa. Lasten harrastusten osalta tilanne näyttääkin jo valoisammalta. Mennään siis yhdessä eteenpäin terveys etusijalla, mutta ajatukset jo lisääntyvässä valossa ja keväässä.

Lisätietoja:

Olli Ruohomäki, apulaisrehtori
Petäjä-opisto
puh. 044 5800 522