Siirry sisältöön

Puuseppä

Puuteollisuuden perustutkinto | Puusepänteollisuuden osaamisala

Kuvassa puupuristimia telineessä
Oppilaitos:
Sasky Vammalan ammattikoulu
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Puuala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Puuseppä valmistaa monenlaisia tuotteita

Puuseppä valmistaa huonekaluja, kalusteita ja puusisustuksia massiivipuusta ja levymateriaaleista. Puusepän työtehtäviin voi kuulua myös korjaus- ja asennustöitä.

Puusepän koulutuksessa opit valmistamaan huonekaluja, kalusteita ja puusisustukia. Harjoitustöiden avulla opit käyttämään puualan koneita ja -laitteita oikein ja turvallisesti. Lisäksi opetellaan erilaisten materiaalien työstön yhteydessä käyttämään puusepänalan liitoksia ja rakenteita sekä perinteisiä ja teollisia pintakäsittelymenetelmiä. Opintojen aikana tehdään myös tilaustöitä, joiden kautta harjoitellaan asiakaspalvelua, työn suunnittelua ja tuotteiden valmistamista asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Puuseppä voi työskennellä puusepäntehtaissa ja -verstaissa, huonekalu- ja rakennuspuusepänteollisuudessa tai yrittäjänä.

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Puuteollisuuden perustutkinto

  Paikkakunta
  Sastamala
  Hakuaika
  01.01.2024 — 31.12.2024
  Lisätietoa

  Puusepän opinnoissa opit valmistamaan huonekaluja, kalusteita ja puusisustuksia massiivipuusta ja levymateriaaleista. Harjoitustöiden avulla opit käyttämään puualan koneita ja -laitteita oikein ja turvallisesti. Lisäksi opit erilaisten materiaalien työstön yhteydessä käyttämään puusepänalan liitoksia ja rakenteita sekä, niin perinteisiä kuin teollisia pintakäsittelymenetelmiä. Opintojen edetessä pääset tekemään tilaustöitä, jolloin saat harjoitella asiakaspalvelua, työn suunnittelua ja valmistamaan tuotteen asiakkaan toiveiden mukaisesti.

  Puuseppä tekee sekä käsityötä, että vaiheeksi jaettua koneellista sarjavalmistusta. Työpaikasta riippuen työtehtäviin voi kuulua myös korjaus- ja asennustyötä. Kädentaitojen lisäksi työssä tarvitaan huolellisuutta, tarkkuutta ja laatutietoisuutta.

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Puusepän ammatissa tarvitaan kädentaitoja, työpiirustusten lukutaitoa ja hahmotuskykyä, huolellisuutta ja asiakaspalvelutaitoja.

Koulutuksen sisältö

Puusepän opitoihin sisältyy tutkinnonosia, joissa opiskellaan mm. piirustusten ja työohjeiden käyttöä, materiaalien käyttöä sekä koneiden ja laitteiden käyttöä.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä

Lisätietoja antaa: