Siirry sisältöön

IT-tukihenkilö

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Vaalea tietokoneen näppäimistö tummalla pöydällä, taustalla näkyy valoa, tietokoneen hiiri, johtoja ja näytön jalusta.
Oppilaitos:
Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitos, Huittinen, Sasky Ikaalisten kauppaoppilaitos, Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus, Sasky Tampereen palvelualan ammattiopisto
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
ICT, tieto- ja viestintätekniikka
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

IT-tukihenkilöksi lähiopetuksena tai verkko-opetuksena!

Tieto– ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneella on tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä edellytetty ammattitaito ja tutkinnon suorittanut osaa toimia yhteistyökykyisesti tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä. Hän osaa käyttää alan sanastoa, selvittää asiakkaan tarpeita ja tehdä asiakaslähtöisiä ratkaisuja tieto- ja viestintäteknisiin tehtäviin liittyen. Hän varmistaa, että työn lopputulos vastaa työlle asetettuja vaatimuksia.

IT-tukihenkilö osaa toimia työasemien, verkko- ja lisälaitteiden sekä toimialueiden muodostamassa tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä. Hän toimii osana tietohallintoa sekä auttaa käyttäjiä erilaisissa teknisissä ongelmissa asiakkaan tiloissa tai etäyhteyden välityksellä.

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, it-tukihenkilö

  Paikkakunta
  Ikaalinen
  Hakuaika
  02.01.2024 — 31.12.2024
  Lisätietoa

  Tutkinnon perusteet uudistuvat 1.8.2020. Datanomin tutkintonimike poistuu ja tilalle tulee viisi uutta tutkintonimikettä. Ikaalisten kauppaoppilaitoksessa voit opiskella syksystä alkaen IT-tukihenkilöksi.
  IT-tukihenkilö pitää kunnossa tietojärjestelmiä, osallistuu käyttäjien koulutukseen, myy ja markkinoi alan tuotteita. Ammatissa tarvitaan hyvää teknistä osaamista, palveluhenkisyyttä ja yhteistyötaitoja.

  IT-tukeja työskentelee tietotekniikka-alan yrityksissä, jotka tekevät ohjelmistoja, tarjoavat tietotekniikan käyttämiseen liittyviä palveluja ja konsultointia, tietokantapalveluita sekä sisällön tuotantoa.

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista (esim. läppäri ja kuulokkeet), opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan Kela-kortilla koulun ruokalasta.
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
 • Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

  Paikkakunta
  Mänttä-Vilppula
  Hakuaika
  01.01.2024 — 31.12.2024
  Lisätietoa

  Mäntän seudun koulutuskeskuksessa voit opiskella IT-tukihenkilöksi.

  Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneella on tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä edellytetty ammattitaito ja tutkinnon suorittanut osaa toimia yhteistyökykyisesti tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä. Hän osaa käyttää alan sanastoa, selvittää asiakkaan tarpeita ja tehdä asiakaslähtöisiä ratkaisuja tieto- ja viestintäteknisiin tehtäviin liittyen. Hän varmistaa, että työn lopputulos vastaa työlle asetettuja vaatimuksia.

  IT-tukihenkilö osaa toimia työasemien, verkko- ja lisälaitteiden sekä toimialueiden muodostamassa tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä. Hän toimii osana tietohallintoa sekä auttaa käyttäjiä erilaisissa teknisissä ongelmissa asiakkaan tiloissa tai etäyhteyden välityksellä.

  Kustannukset
  Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa kuitenkin itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle.
  Muuta huomioitavaa
  Koulutukseen on jatkuva haku. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa. Opintojen aloitus joustavasti lukuvuoden aikana.
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatilliset perustutkinnot antavat jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisäksi voi kouluttautua suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
 • Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö, Lähiopetus

  Paikkakunta
  Huittinen
  Hakuaika
  04.03.2024 — 30.09.2024
  Koulutus alkaa
  5.8.2024
  Lisätietoa

  IT-tukihenkilö pitää kunnossa tietojärjestelmiä, ratkaisee ongelmatilanteita, opastaa käyttäjiä ohjelmien ja laitteiden käytössä sekä myy ja markkinoi alan tuotteita. Ammatissa tarvitaan hyvää teknistä osaamista, palveluhenkisyyttä ja yhteistyötaitoja.

  IT-tukihenkilön työpaikkoja tarjoavat ICT-palveluyritykset, tietoturva-alan yritykset, tietoliikenneoperaattorit sekä alan kaupat. Työpaikkoja on myös laitteiden asennukseen, huoltoon ja korjaukseen erikoistuneissa yrityksissä. Lähes kaikissa organisaatioissa tarvitaan alan osaajia tietojärjestelmien ylläpitoon, käytön tukeen sekä tietopalvelu- ja hallinnollisiin tehtäviin.

  Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu). Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

  Opintojen aikana opitaan muun muassa tietokoneen ja käyttöjärjestelmien perustoiminta, verkon perusrakenteet, laite- ja ohjelmisto-ongelmien ratkaisemista, työn automatisointia komentokielien ja ylläpito-ohjelmien avulla. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa pelivalmennusta sisältävä eSports -tutkinnon osa.

  Tutkintoon sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista, josta sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen.

  Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimus- tai työvoimakoulutuksena.

  Kustannukset
  Opiskelu on maksutonta. Oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin opiskelijat kustantavat itse.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu).
Sasky Mäntän seudun koulutuskeskuksen verkko-opintoihin pohjakoulutusvaatimuksena on lukio tai ammatillinen perustutkinto.

Koulutuksen sisältö

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Tarkemman kuvauksen tutkinnon muodostumisesta löydät ePerusteet – palvelusta.

Tutkintoon sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista, josta sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen. HOKSissa sovitaan opinnoista ja niiden suorittamistavoista sekä mahdollisista tukitoimista.

Kustannukset opiskelijalle

Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa kuitenkin itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Tutkinnon perusteet uudistuivat 1.8.2020. Datanomin tutkintonimike poistui.

Muuta huomioitavaa Mänttä-Vilppula verkko-opinnot

– Opiskelu verkkoympäristössä on paikasta riippumatonta, joten voit opiskella myös työn ohessa.
– Ohjaus tapahtuu verkossa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja lähitapaamisia järjestetään tarvittaessa.
– Verkko-opiskelu sisältää yhdessä tiimin kanssa oppimista ja itsenäistä opiskelua.
– Opiskeluun sisältyy pakollista työpaikalla tapahtuvaa oppimista, jota voi kertyä myös omalla työpaikallasi tutkinnon osien sisällöstä riippuen. Myös näytöt annetaan työpaikalla.
– Opiskeluaika määritellään opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan.
– Opiskelijalla on oltava ennen opintojen alkua riittävän tehokas kannettava tietokone (tukee 64 bittisten järjestelmien virtualisointia), internetyhteys, kuulokemikrofoni sekä webkamera.

Hakemuksesi käsitellään ja sinuun ollaan yhteydessä tekstiviestillä tai sähköpostilla noin viikon sisällä siitä, kun olet toimittanut todistukset oppilaitokselle. Liitä todistukset hakulomakkeelle pdf-muodossa, vain pdf-muodossa olevat liitteet hyväksytään. Saat ennakkotehtävän sähköpostilla. Hakijat kutsutaan verkkohaastatteluun ennen valintaa.

Elokuussa 2024 alkavan ryhmän aloitus on 12.8.2024, johon haku aukeaa 1.2.2024.
Haastattelut
to 14.3.2024 klo 8 ja 12
ke 8.5.2024 klo 8 ja 12

Tammikuussa 2025 alkavan ryhmän hakijoiden haastattelut
to 24.10.2024 klo 8 ja 12
to 12.12.2024 klo 8 ja 12

Opintojen aloituspäivä on verkossa.

Lähipäiviä opetuksessa pidetään tarvittaessa.

Muuta huomioitavaa Tampere

Tampereella tutkinto suoritetaan lähiopetuksessa (ei verkko-opintomahdollisuutta).
Seuraava aloitus elokuussa 2024.
Hakuajankohta 8.1.2024-31.3.2024.
Haastattelut ja valinnat tehdään huhtikuun aikana.

Lisätietoa antaa Mänttä-Vilppulassa:

Lisätietoa antaa Ikaalisissa:

Lisätietoa antaa Huittisissa:

Lisätietoa antaa Tampereella: