Siirry sisältöön

Front end -koodaaja

Tieto- ja viestintätekniikan osatutkinto

Vaalea tietokoneen näppäimistö tummalla pöydällä, taustalla näkyy valoa, tietokoneen hiiri, johtoja ja näytön jalusta.
Oppilaitos:
Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitos, Huittinen
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto, Osatutkinto
Teemat:
ICT, tieto- ja viestintätekniikka
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Front end -kehittäjä koodaa sivujen ja sovellusten näkyvää osaa

Front end -devaajat työskentelevät ohjelmistojen ”näkyvien” osien parissa, eli vaikuttavat sivuston ulkoasuun, painikkeisiin sekä tekstiin ja muihin elementteihin. Front end -koodari vastaa esimerkiksi verkkosivun tai pelisovelluksen käyttöliittymästä sekä käyttökokemuksesta. Yleisimmät front end -kehittäjän käyttämät ohjelmointikielet ovat HTML, CSS ja JavaScript.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on tarkoitettu koodauksesta kiinnostuneille ja ohjelmistotuotantoalalle aikoville. Se soveltuu myös ammattialaa laajentavaksi koulutukseksi. Hakijalta edellytetään tietoteknisiä taitoja, perusohjelmien hallintaa, matemaattista ja loogista päättelykykyä sekä ongelmanratkaisutaitoja. Alalla on hyötyä myös hyvästä englannin kielen taidosta sekä kiinnostuksesta visuaalisia yksityiskohtia kohtaan. 

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa suoritetaan Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon ohjelmointi (45 osp) -tutkinnon osa. Kokonaisuus antaa valmiuksia mobiili- ja pilvipalvelusovellusten kehittämiseen ja kehitystiimin jäsenenä toimimiseen.
 Opintojen aikana opitaan muun muassa ohjelmoinnin perusteita JavaScript-kielen avulla sekä selainsovellusten toteuttamista React-kirjaston avulla. Tämän lisäksi tutuksi tulevat kehitysympäristön käyttö, virheiden etsintä ja toimintojen testaaminen.

Koulutus toteutetaan verkkopohjaisena opetuksena. Verkkotapaamiset pidetään kerran viikossa, muuten sisältöjä opiskellaan verkko-oppimisympäristössä.

Muuta huomioitavaa

Jos ryhmä tulee täyteen ennen hakuajan päättymistä, haku suljetaan. Haku avataan uudelleen, jos paikkoja vapautuu.

Lisätietoa antaa: