Siirry sisältöön

Full stack -koodaaja

Tieto- ja viestintätekniikan osatutkinto

Opiskelijoita tietokoneen äärellä.
Oppilaitos:
Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitos, Huittinen
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto, Osatutkinto
Teemat:
ICT, tieto- ja viestintätekniikka
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Full stack -koodaaja on hybridiosaaja

Tähän koulutukseen haku ei ole avoinna tällä hetkellä.

Fronttidevaaja vai back-end devaaja? Mitäpä jos voisit olla molempia? Tieto- ja viestintätekniikan osatutkinnoista Full stack kouluttaa sinut sekä Back End että Front End koodaamiseen.

Opintokokonaisuus antaa valmiudet mobiili-, pilvi– ja palvelinsovellusten kehittämiseen, kehitystiimin jäsenenä toimimiseen, asiakkaan kanssa kommunikointiin ja versiohallinnan käyttöön. Full Stack -taitajana pystyt toteuttamaan sekä verkkosivun tai -palvelun tietokannan ja toimintalogiikan että sen ulkoasun.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on tarkoitettu koodauksesta kiinnostuneille ja ohjelmistotuotantoalalle aikoville. Se soveltuu myös ammattialaa laajentavaksi koulutukseksi. Hakijalta edellytetään tietoteknisiä taitoja, perusohjelmien hallintaa, matemaattista ja loogista päättelykykyä sekä ongelmanratkaisutaitoja. Alalla on hyötyä myös hyvästä englannin kielen taidosta sekä kiinnostuksesta visuaalisia yksityiskohtia kohtaan.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa suoritetaan Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osat ohjelmointi 45 osp ja ohjelmistokehittäjänä toimiminen 45 osp.

Opintojen aikana opitaan muun muassa ohjelmoinnin perusteita JavaScript-kielen avulla, selainsovellusten toteuttamista React-kirjaston avulla ja palvelinohjelmien tuottamista PHP- ja Node.js-ympäristöissä. Tämän lisäksi tutuksi tulevat kehitysympäristön käyttö, virheiden etsintä, toimintojen testaaminen, tietovarastojen toteuttaminen, API-rajapintojen hyödyntäminen sekä Git-versiohallinnan ja GitHub-palvelun käyttö.

Lisätietoa antaa: