Siirry sisältöön

Kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti valittu TAMKin hallitukseen

TAMKin yhtiökokous on 13.5.2020 valinnut SASKY koulutuskuntayhtymän kuntayhtymäjohtaja Antti Lahden Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n hallitukseen. Hallituskausi alkaa heti ja kestää vuoden.

TAMKin hallituksen puheenjohtajana toimii Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls. Muut hallituksen jäsenet ovat Tampereen korkeakoulusäätiön esittämät Jari Alanen, Lauri Hietalahti, Heli Huhtala, Emmi Lainpelto, Juhani Lehti, Minna Metsälä ja Marja Sutela.

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) on yksi Suomen suurimmista ammattikorkeakouluista. TAMK on monialainen kouluttaja, työelämän kehittäjä ja yhteistyökumppani, jonka vaikuttavuus näkyy erityisesti Pirkanmaalla, mutta myös laajemmin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Lain mukaan ammattikorkeakoulujen päätehtävä on tarjota korkeakouluopetusta työelämän ammatillisiin asiantuntijatehtäviin. TAMK keskittyy toiminnoissaan hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. (www.tuni.fi à TAMK à Avaintietoa TAMKista)

TAMKin suurin omistaja on Tampereen korkeakoulusäätiö 87 %:n osuudella ja seuraavaksi suurin SASKY koulutuskuntayhtymä 9 %:n osuudella. Sasky on tehnyt paljon yhteistyötä TAMKin kanssa myös koulutuksen saralla, esim. 3D -tulostukseen liittyvissä yhteisissä hankkeissa.

Antti Lahti tuo TAMKin hallitukseen laaja-alaista näkemystä toisen asteen koulutuksen kentästä. Hallituksen jäsenenä hän on mukana vaikuttamassa koulutuspoliittisiin linjauksiin sekä koulutuksen suuntaamiseen. Saskyn ja sen opiskelijoiden näkökulmasta tärkeä asia on myös toisen asteen opintojen poluttamisen kehittäminen kohti jatko-opintoja, mihin hallituksessa mukana oleminen antaa hyviä mahdollisuuksia.