Siirry sisältöön

Kuplassa – graafisen suunnittelun opiskelijatöitä

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen graafisen suunnittelun opiskelijoiden töitä on helmikuun ajan nähtävillä Tampereella Ravintola Muusassa Kuplassa -näyttelyssä.

Opiskelijat kertovat näyttelyn tiedotteessa, että näyttely on heille risteyskohta. Jokainen opiskelija seisoo näyttelyn jälkeen hetken elämänsä risteyskohdassa, sillä tuolloin kahden vuoden ajan tiukasti yhteen hitsautunut opiskeluporukka eroaa omille teilleen. Osalla opinnot tulevat päätöksen ja työelämä kutsuu, osalla opinnot vielä jatkuvat.

Näyttelyn teema, Kuplassa viittaa ihmisten ja ihmisryhmien taipumukseen luoda ympärilleen erilaisia suoja-aitoja ja ajatusmalleja, joihin voi jäädä jumiin. Näyttelyn teemaa on lähestytty monin tavoin, toisille teema on esimerkiksi kannanotto politiikkaan ja toiselle taas vallitseva olotila korona-aikana.

Kukin opiskelija on valinnut teoksien materiaalit ja toteutustavan oman kiinnostuksensa mukaan. Nähtävänä on mm. digimaalauksia, tussipiirroksia ja öljyvärimaalauksia. Ryhmän toinen yhteinen projekti, sarjakuva-antologia Kaukaa haettua, julkaistaan maaliskuussa 2021.

Kuplassa -taidenäyttely 1. – 26.2.2021
Ravintola Muusa
Satakunnankatu 10, Tampere

Lisätietoa näyttelystä ja kuvia näyttelyn teoksista löydät täältä(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Graafinen kuva, jossa teksti: Kuplassa, graafisen suunnittelun opiskeliatöitä, Ravintola Muusa Tampere, 1. - 26.2.2021.