Siirry sisältöön

Osaajapula tulee – oletko valmis?

Kun muualla vasta valitetaan kasvavasta osaajapulasta, Parkanossa asian eteen on toimittu jo pitkään.
Parkanon kaupunki, alueen yritykset, SASKY Koulutuskuntayhtymä sekä Sataedu ovat tehneet pitkäjänteistä ja tuloksellista yhteistyötä vastatakseen yritysten työvoimapulaan ja säilyttääkseen toisen asteen ammatillisen koulutuksen Parkanossa.

Nuorten kiinnostusta esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan opintoihin herätellään kutsumalla heidät tutustumaan alan paikallisiin yrityksiin yhdessä vanhempiensa kanssa. Alan vetovoimaa ja mielenkiintoa kasvatetaan vuosittain järjestettävillä teknologiapäivillä.

Teknologiateollisuuden yritykset myös tarjoavat Parkanon koulutukseen ensisijaisesti hakeville varman kesätyöpaikan. Parkanossa jopa päiväkoti-ikäiset tekevät yritysvierailuja ja toteuttavat projekteja yritysten kanssa. Parkanossa saatuja hyvin myönteisiä kokemuksia halutaan nyt jakaa laajemminkin hyödynnettäväksi.

Tervetuloa 28.10.2021 klo 14 – 16 webinaarin, jossa kohtaavat pirkanmaalaiset teollisuusalan yritykset ja oppilaitostoimijat (esim. opinto-ohjaajat ja oppilaitosten johto). Tilaisuudessa kohtaavat osapuolet aloittavat virittelemään yhteistyön ensimmäisiä askelia.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Pirkanmaan yrittäjät, TAMK, SASKY koulutuskuntayhtymä, Pirkanmaan liitto, Mexlink Oy ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut.