Siirry sisältöön

Petäjä-opisto ei käynnistä keskeytyneitä kursseja

Petäjä-opisto ei enää käynnistä koronarajoitusten vuoksi kevätkaudella 2021 keskeytyneitä kursseja. Päätökseen vaikutti hallituksen exit-suunnitelma, jonka mukaan aikuisten harrastustoiminta voi jatkua sisätiloissa vasta kesän jälkeen. Lisäksi päätökseen vaikuttivat alueellisten koronanyrkkien suositukset aikuisten kansalaisopistotoiminnan keskeytysten jatkumisesta Satakunnassa 16.5. ja Pirkanmaalla 9.5. saakka.

Kevät on jo niin pitkällä, ettei keskeytyksissä olleita kursseja ole enää tarkoituksenmukaista käynnistää uudelleen, kertoo apulaisrehtori Olli Ruohomäki. Rajoitusten päättyminen edes nyt tiedossa oleviin päivämääriin ei myöskään ole varmaa. On jo aika keskittyä syksyn kurssitarjonnan suunnitteluun.

Kansalaisopiston toiminta ei kuitenkaan ole ollut kokonaan pysähdyksissä. Alle 20-vuotiaille lapsille ja nuorille järjestetyt kurssit toimivat kaikissa kunnissa, muutamat kurssit ovat jatkuneet etäopetuksena ja joku aikuisten ryhmä suunnittelee kokoontuvansa ulkotiloissa, mikä on Satakunnan puolella sallittua turvaohjeita tarkasti noudattaen. Käynnissä olevia kursseja viedään loppuun tarvittaessa kesäkuunkin puolella.

Tämän hetken tilanne eli tartuntamäärien lasku ja rokotuskattavuuden nousu herättävät toiveita paremmasta syksystä. Petäjä-opisto haluaakin toivottaa kaikki kurssilaiset takaisin opiston ryhmiin ja ihmisten ilmoille. Tuttujen tapaamista, yhdessä harrastamista ja opiskelua olemme kaikki kaivanneet.

Olli Ruohomäki, apulaisrehtori
Petäjä-opisto
puh. 044 5800 522