Siirry sisältöön

Sähköosaston avajaiset Sastamalassa

Vammalan ammattikoulun uuden sähkö- ja automaatioalan oppimisympäristön avajaisia vietettiin cocktailtilaisuuden merkeissä 30.11.2021. Tilat ovat olleet opetuskäytössä syksystä 2021 lähtien.

Kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti korosti puheessaan sitä, että uusilla oppimisympäristöillä tuetaan hyvin alueen elinkeinoelämää, kun koulutetaan tulevia osaajia yritysten tarpeisiin moderneissa oppimisympäristöissä. Yhdessä tekeminen ja tekemisen ilo ovat tärkeitä asioita – uudet, modernit oppimisympäristöt tukevat myös ko. asioita.

Maakuntajohtaja Esa Halme Pirkanmaan liitosta kiitti Saskya siitä, että se on luova, maakunnallinen edelläkävijä koulutuksen kentällä. Halmen mukaan uudet, modernit oppimisympäristöt ovat nuorille käyttöliittymä tulevaisuuteen, uusilla tiloilla varmistetaan se, että tulevat osaajat ovat saaneet oppinsa vastaamaan työelämän nykyisiä tarpeita. Maakuntajohtaja muistutti myös siitä, että on syytä jatkossakin ratkaista mahdollisuuksia eikä keskittyä ongelmiin.

Saskyn yhtymähallituksen puheenjohtaja Ari Lamminmnäki toi esille, että kolmikantayhteistyö Saskyn, alueen kuntien ja yritysten välillä on aluekehitystyötä parhaimmillaan. Hän myös kannusti kaikkia saskylaisia olemaan ylpeitä Saskysta ja jatkamaan edelleen luovaa ideointia sekä kehotti erityisesti nuoria rohkeuteen ja uuden oppimiseen jokaisena päivänä.

Sähköosaston ppiskelijat kehuivat tiloja uskomattoman hienoiksi ja olivat erityisen tyytyväisiä osastolle rakennettuun taloympäristöön, jossa pääsee tekemään harjoitustöitä hyvin realistisessa ympäristössä. Opiskelijat kertoivat myös, että opettajat pitävät uudella osastolla hyvää kuria huolehtien mm. siitä, että joka päivä pidetään yhdessä puolen tunnin siivoushetki.

Sastamalan kaupungin kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg kehui Saskyn ja Sastamalan kaupungin vahvaa ja monipuolista yhteistyötä, isojen yhteisten rakennushankkeiden lisäksi tehdään yhdessä paljon myös muita hankkeita. Yhdessä investoimalla saadaan aikaan paljon isompia kokonaisuuksia kuin erikseen toimien. Jarkko Malmberg toi esille myös sen, että Sastamalan kaupungin strategiassa mainitut rohkea realismi, osaava uudistuminen ja yhteistyön voima sopivat erittäin hyvin kuvaamaan myös yhteistyötä Saskyn kanssa.

Tilaisuuden herkullisista ja näyttävistä tarjoiluista vastasivat Vammalan ammattikoulun kokki-, tarjoilija- sekä leipuri-kondiittoriopiskelijat opettajiensa johdolla.

Lisää kuvia tilaisuudesta Saskyn Facebook-sivulla.(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Taustatietoja rakennushankkeesta.