Siirry sisältöön

Sasky järjesti SAKUstars -tapahtuman onnistuneesti

SAKUstars2024(siirryt toiseen palveluun) -tapahtuma järjestettiin Ikaalisissa 23.-25.4.2024. Kisapäivien aikana saatiin nauttia huikeista suorituksista ja uskomattomasta yhteisöllisyydestä, jotka eivät jättäneet ketään kylmäksi. Kisojen teema ”Osaavat luovat maailmoja” näkyi ja kuului kisapaikoilla ja jokaisessa lajissa.

Kolme henkilöä lavalla kohdevaloissa, kaksi vasemmanpuoleista laulaa mikrofoniin, etualalla näkyy yleisön tumma silhuetti.

Tapahtuma toi Ikaalisiin huikean määrän vierailijoita ympäri Suomea. Tapahtumassa oli noin 450 kilpailijaa ja yli sata huoltajaa. Koska osa kilpailijoista osallistui useampaan sarjaan, kilpailusuorituksia tehtiin reilusti yli 900. Tapahtumapaikkoina Ikaalisissa toimivat Saskyn IDEA-kampus, Valkean Ruusun areena ja Ikaalinen Spa.

Valkoisen paitaan pukeutunut henkilö laulaa mikrofoniin, taustalla näkyy toinen henkilö soittamassa kosketinsoittimia, henkilöiden ympärillä näkyy sinistä lavavalaistusta.

Järjestelyissä mukana iso joukko Saskyn väkeä

Saskyn väki teki huikean ponnistuksen ja pitkiä päiviä kisajärjestelyiden parissa. Opiskelijoita ja henkilöstöä nähtiin mitä moninaisimmissa tehtävissä ja hommat hoidettiin ilolla, tarmolla ja hymyssä suin. Tapahtuman järjestelyissä oli eri vaiheissa mukana yli 400 saskylaista, jokainen Saskyn yksikkö antoi oman panoksensa kilpailujen järjestämiseen. Iso kiitos kisaemo Riina Sunilalle ja koko kisatiimille!

Nahkatakkiin ja farkkuihin pukeutunut henkilö lavalla laulamassa mikrofoniin, taustalla näkyy toinen henkilö soittamassa kosketinsoittimia.

SAKUstarsissa tärkeintä on osallistuminen ja yhteisöllisyys

SAKUstars on valtakunnallinen kulttuurikilpailu, johon voivat osallistua kaikki ammattiin opiskelevat ympäri Suomen. Kilpailussa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikan päällä tehtäville suorituksille, ennakkosarjoissa kilpailtiin jo aiemmin keväällä. SAKUstarsin tarkoitus on kannustaa ammattiin opiskelevia kulttuuriharrastuksessa ja antaa opiskelijoille mahdollisuus tuoda esiin sellaista osaamista, joka ei oppilaitoksen arjessa välttämättä tule esiin.

Vaikka SAKUstarsissa nähdäänkin vuosi toisensa perään mitä upeimpia suorituksia, tärkeintä ei kuitenkaan ole menestyminen vaan osallistuminen ja vahva yhteisöllisyys.

Kaksi iloista, punatukkaista henkilöä katsomossa ihmisjoukon keskellä käsissään punamustat kannustusliput.

Saskylle menestystä livesarjoissa

Kolmen päivän aikana saatiin Saskylle myös menestystä livesarjoissa, onnittelut kaikille palkituille!

Opiskelijoiden sarjat

Kultaa

Valokuvataidetta päivässä, Aada Toropainen, Sasky / Ikata
Maisemamaalaus, Korppi Solala, Sasky / Ikata

Hopeaa

Yksinlaulu, Teemu Turunen, Sasky / TPA

Kunniamaininnat

Taidetta kahdessa tunnissa: Minna Vihanta, Sasky / Ikata, Katri Vainio, Sasky / Ikata, Silja Kero, Sasky / TKTO
Mallin mukaan piirtäen: Aino Ellilä-Rocca, Sasky / Ikata, Maija Kuusisto, Sasky / Ikata
Runo tunnissa: Kaisa Leinonen, Sasky / Ikata, Korppi Solala, Sasky / Ikata
Karaoke: Helga Sironen, Sasky / Ikata
Soolosoittimet: Yuki Hattori, Sasky / Ikata
Varjokuva: Team Ellilä-Rocca, Sasky / Ikata

Pitkähiuksinen, silmälasipäinen henkilö hymyilee leveästi kädet ilmaan kohotettuna, taustalla kuoro laulamassa.

Henkilöstösarjat

Hopeaa

Visuaalinen taide, Sanni Lehtinen, Sasky

Pronssia

Musiikki, Heli Ylikauhaluoma, Sasky

Kunniamaininnat

Videot ja animaatiot, Iris Sundelin, Sasky
Kirjoitelmat, Elina Kuisma, Sasky

Kaikki tulokset ovat nähtävillä kisasivustolla(siirryt toiseen palveluun)

Kuvia kisoista löytyy SAKU ry:n kuvagalleriasta(siirryt toiseen palveluun)

Rokkibändi lavalla keikalla, laulusolisti on polvillaan ja laulaa mikrofoniin, hänen molemmilla puolillaan kitaristit, taustalla näkyy rumpusetti.