Siirry sisältöön

SASKY koulutuskuntayhtymän ohjeet turvalliseen opiskeluun

Koronavirus (SARS-CoV-2) tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa. Lähikontaktissa korona voi tarttua myös kosketuksen välityksellä, jos sairastunut on esimerkiksi yskinyt käsiinsä ja on sen jälkeen koskenut toiseen ihmiseen. 

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa viruksen leviämistä.

Tartuntojen ennaltaehkäisyssä on tärkeää mm. 

1. Käsien pesu ja käsidesin käyttö.

2. Yskiminen ja aivastaminen kertakäyttönenäliinaan tai hihaan.

3. Etäisyys muihin henkilöihin 1-2 m.

4. Kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen.

5. Älä tule oireisena opiskelemaan, vaan ota yhteyttä vastuuopettajaan puhelimitse tai esim. Wilman välityksellä. Oireiden arvioinnin voi tehdä myös Omaolo -palvelussa(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan). Tarvittaessa voi ottaa yhteyttä opiskelijaterveydenhuollon terveydenhoitajaan.

Tartunnan ehkäisyyn ja suojautumiseen THL on antanut erillisiä ohjeita.
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

SASKY koulutuskuntayhtymässä on laadittu yleinen ja yksikkökohtaiset toimintaohjeet tartuntojen ennaltaehkäisemiseksi. Toimintaohjeet käsitellään opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Oppilaitoskohtaista ohjeista ja toimintatavoista lisätietoja antaa yksikön rehtori. Ohjeiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Perussairaus voi altistaa vakavalle koronainfektiolle. Tilanteen arvioi lääkäri. Terveystiedot kuuluvat yksityisyyden suojan piiriin. Riskiryhmään kuuluva voi opiskella tarvittaessa etämenetelmin.

Ulkomailla matkustaneiden tulee noudattaa ulkoministeriön ja THL:n ohjeita. Saskyssä ei toistaiseksi toteuteta kansainvälisiä vaihtoja.

Seuraamme aktiivisesti valtakunnan koronavirustilannetta ja viranomaisten ohjeita, joiden pohjalta päivitämme ohjeistuksia.

Muista pestä usein kädet. Näin ehkäiset koronavirustaudin leviämistä.