Siirry sisältöön

Sasky mukana yhteishaussa 22.2.-22.3.2022

SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) ja sen oppilaitosten koulutustarjonta ovat mukana valtakunnallisessa yhteishaussa 22.2.-22.3.2022. Sasky tarjoaa ammatillista ja yleissivistävää koulutusta Pirkanmaan ja Satakunnan alueella useassa eri oppilaitoksessa.

Toisen asteen yhteishaku on suunnattu peruskoulunsa päättäville tai sen jo aiemmin päättäneille hakijoille, jotka eivät vielä ole suorittaneet perusopetuksen jälkeistä toisen asteen tutkintoa. Saskysta mukana yhteishaussa on laaja kirjo ammatillisia perustutkintoja, lukio-opintoja sekä tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta eli TUVA-koulutusta. Yhteishaussa oleviin koulutuksiin haetaan uudistetussa Opintopolussa(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan).

Saskyssa panostetaan oppimisympäristöihin

Monipuolisen koulutustarjonnan lisäksi Saskyssa panostetaan myös uusiin, nykyajan vaatimukset täyttäviin oppimisympäristöihin. Oppimisympäristöjä on Saskyssa täydennetty simulaattoreilla, joita voidaan käyttää virtuaalilasien avulla. Lisäksi oppimisympäristöjä on kehitetty paikasta vapaata opiskelua silmällä pitäen, mikä mahdollistaa entistä joustavampien opiskelupolkujen toteuttamisen

Osaajia kaivataan useille eri aloille

Sasky tarjoaa runsaasti koulutusta aloilla, jotka työllistävät valmistuneita erittäin hyvin. Tällaisia aloja ovat esim. kone- ja tuotantotekniikka, sosiaali- ja terveysala sekä liiketoiminta. Tulevaisuuden osaajia kaivataan myös esim. hyvinvointiteknologia-alalla, jota Saskyssa on mahdollista opiskella Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksessa. Saskyn ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville on tarjolla usealla alalla myös väyläopintoja, jotka tarjoavat hyvän kanavan jatko-opintoihin ammattikorkeakouluissa.

Saskyn lukioissa tarjolla myös erikoislinjoja

Saskyn lukioissa on peruslukio-opintojen lisäksi tarjolla myös erikoislinjoja. Ruoveden lukiossa on valittavana eläinlääketieteellinen linja sekä ratsastuslinja ja Ikaalisten lukiossa tarjolla on niin arkkitehtuuriin kuin yrittäjyyteenkin keskittyvät linjat. Molemmissa lukioissa on tarjolla myös eSport- ja urheiluvalmennusopintoja. Saskyssa tehdään myös vahvaa yhteistyötä ammatillisen koulutuksen ja yleissivistävän koulutuksen kesken esimerkiksi Ikaalisissa Saskyn IDEA-kampuksella.

Jatkuva haku käynnissä ympäri vuoden

Yhteishaun lisäksi Saskyyn voi hakea myös jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Tällöin haku tapahtuu suoraan oppilaitoksiin. Tämä hakuväylä on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo aiemmin suoritettuna peruskoulun jälkeisiä tutkintoja. Jatkuvasta hausta on vuosi vuodelta tullut suositumpi väylä opintoihin hakeutumiseen. Esimerkiksi vuonna 2021 peräti 78% ammatillisen koulutuksen opiskelijoita hakeutui opiskelemaan jatkuvan haun kautta, joillain aloilla lähes kaikki opiskelijat. Jatkossa Sasky palvelee koulutustarjonnasta kiinnostuneita henkilöitä myös hakija- ja uraohjauspalvelun kautta. Ko. palvelu avataan 14.3.2022.

Osaavat luovat maailmoja!