Siirry sisältöön

Sasky Ruoveden lukio mukaan Sitra Lab -ohjelmaan

Sasky Ruoveden lukio on valittu mukaan valtakunnalliseen Sitra Lab -ohjelmaan. Sitra Lab etsi maaliskuussa tiimejä kehittämään luonnon kannalta kestäviä arjen ratkaisuja. Sitra Labissa kokeillaan ja kehitetään käytännön ratkaisuja yhteiskunnallisen muutoksen tueksi. Mukaan valittiin 37:n hakijan joukosta kahdeksan kokeilutiimiä, joiden työ alkaa huhtikuussa.

Haku ohjelmaan oli kaikille avoin

Haku Sitra Lab 7: Luonto osaksi arkea -ohjelmaan oli kaikille avoin ja siihen sai osallistua miltä tahansa toimialalta, mistä tahansa organisaatiosta tai yhteisöstä sekä myös ilman taustaorganisaatiota. Ohjelma toteutetaan tämän vuoden huhti-lokakuun aikana, ohjelman päätöstilaisuus on 2.10.2024.

Ruoveden ilmastosoturit

Hakemuksesta vastasi Sasky Ruoveden lukion biologian ja maantieteen lehtori Aulikki Laine, mukana hakuhaastattelussa olivat oppilaitoksen ilmastosoturit. Ruoveden ilmastosotureiden tiimissä lukio toimii yhteistyössä Virtain-Ruoveden luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa.

Ilmastosotureiden tiimi toimii luonnonsuojelun edistämiseksi. Kokeilun ideana on laajentaa koululla käsiteltyä ilveksen suojeluteemaa laajemmin Ruoveden asukkaiden ja nuorempien oppilaiden tietoisuuteen. Kokeilusta vastaa Sasky Ruoveden lukio.

Sitra Lab tarjoaa tiimeille alustan, jossa voi kehittää kokeiluja ja samalla oppia toisilta tiimeiltä ja muilta asiantuntijoilta. Lähipäivinä keskitytään kokeiluja yhdistäviin teemoihin ja suunnitellaan uuden tutkimustiedon hyödyntämistä kokeiluissa.