Siirry sisältöön

Sasky Tampereen palvelualan ammattiopisto mukana Tampereenpäivässä

Matkailualan toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat järjestävät perjantaina elämyksellisiä tutustumiskerroksia oppilaitoksen Koulukadun tiloissa. Kierroksilla on mahdollista nähdä ja kokea tiivistelmä vuonna 1904 rakennetun ja vuonna 1905 käyttöönotetun Tampereen talouskoulun historiaa. Noin 25 minuutin pituiset opastetut kierrokset avaavat fiktion avulla ajankuvaa, oppilaitosarkea ja esimerkiksi sitä kuinka suurlakko ja myöhemmin myös sisällissota vaikuttivat oppilaitokseen ja elämään Tampereella.

Matkailualan opettajan, Johanna Lähteen, opiskelijat ovat vastanneet opastuskierrosten suunnittelusta ja toteutuksesta osana opintojaan. Suuri projekti aina suunnitelmista valmiiseen tilaisuuteen, lavastamisen, puvustamisen ja somistamisen kautta on vaativa projekti, joka toimii samalla myös opiskelijoiden näyttötilanteena. Näytön arviointi tapahtuu ulkopuolisten alan ammattilaisten toimesta, mikä tietenkin lisää opiskelijoiden jännitystä.

Sasky Tampereen palvelualan ammattiopiston Koulukadun toimipisteen ovet ovat auki koko perjantain. Olet tervetullut tutustumaan kaikkiin oppilaitoksen ammattialoihin sekä henkilöstöön. Ravintola Wivissä pääset nauttimaan makeat ja suolaiset leivonnaiset, moctailbaarista löydät virkistävät drinkit. Avoimissa ovissa voit esimerkiksi mittauttaa verenpaineesi tai piipahtaa pihan tapahtumateltan vohvelibaariin.

Koulukadun ovet ovat avoinna yleisölle perjantaina 29.9. klo 9-20

Opastetut kierrokset alkavat klo 15 ja startaavat aina tasatunnein. Viimeinen kierros lähtee liikkeelle klo 19.

Esittelykierroksen käsikirjoittajana ja ohjaajana toimii Lyydia Juslén, joka nähdään myös Wivi Lönnin roolissa.

Lämpimästi tervetuloa!