Siirry sisältöön

#saskylaiset – Aapon opiskelijatarina

Merkonomiopinnoista hyvä pohja tulevaisuuden haaveammattiin automyyjänä

Aapo Pohja on toisen vuoden liiketoiminnan merkonomiopiskelija Sasky Mäntän seudun koulutuskeskuksessa. Hän tuli merkonomiopintoihin suoraan peruskoulusta ja on pienestä pitäen haaveillut automyyjän urasta. Aapo on aina ollut kiinnostunut autoista ja on ajatellut, että automyyjän ammatissa hän voisi yhdistää tämän intohimonsa ammattiin.

Harmaaseen T-paitaan pukeutunut henkilö, jolla on lyhyet ja vaaleat hiukset, seisoo sisätiloissa, kädet puuskassa rinnalla, vieressä on musta opaskyltti, jossa lukee "Kauppis", taustalla näkyy ikkuna ja puinen ovi.

Reipas asiakaspalvelija

Aapo on reipas ja avoin henkilö, jonka on helppo tulla toimeen ihmisten kanssa. Hän kertookin, että nauttii asiakaspalvelusta ja kokee sen mieluisaksi ja kiinnostavaksi. Hän pitää vahvuuksinaan myös rohkeutta, reippautta ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Opinnoissaan hän arvostaa erityisesti niiden monipuolisuutta.

NYT-yrittäjyys osana opintoja

NYT-yrittäjyys on ollut osa Aapon opintoja alusta alkaen. NYT-yrityksiä perustetaan vuosittain ryhmissä, joissa on opiskelijoita kaikilta vuosikursseilta. Aapo on ollut mukana esimerkiksi bileitä järjestävässä yrityksessä.

Keväällä Aapo suoritti työssäoppimisjakson Mäntän K-raudassa. Hänen mukaansa kokemus harjoitteluajasta oli positiivinen ja hän työllistyi samaan paikkaan myös kesäksi. Valmistumisensa jälkeen Aapo toivoo saavansa suoraan automyyjän paikan.

Harmaaseen T-paitaan pukeutunut henkilö, jolla on lyhyet ja vaaleat hiukset, seisoo sisätiloissa, kädet puuskassa rinnalla, taustalla on vihreitä köynnöskasveja ja viherkasveja amppeleissa.

Jos ha­luat tie­tää lisää Sas­kyn kou­lu­tus­tar­jon­nas­ta, eri­lai­sis­ta opis­ke­lu­muo­dois­ta ja meil­le ha­ke­mi­ses­ta, ota yh­teyt­tä Sasky Avai­meen eli hakija-​​​​​​​ ja uraoh­jaus­pal­ve­luum­me.

Lue lisää koulutuksesta ja hae mukaan