Siirry sisältöön

#saskylaiset – Aliisan opiskelijatarina

Kansainvälinen ala, jolla pääsee työskentelemään ihmisten parissa

Olen Aliisa Myyrä ja valmistuin toukokuussa 2023 Saskyn Tampereen palvelualan ammattiopistosta matkailupalveluiden tuottajaksi. Tulin opiskelemaan suoraan peruskoulusta ja valmistuin kahdessa vuodessa.

Vaaleahiuksinen henkilö tummassa hupparissa seisoo ison akvaarion edessä.

”Valinnanvapaus opinnoissa yllätti positiivisesti”

Opiskelukaverit tärkeitä

Hain tänne opiskelemaan, koska tämä on vähän pienempi koulu. Oppilaitoksesta sai etukäteen kotoisan mielikuvan ja myös koulurakennus näytti kiehtovalta. Parasta opiskelussa on ollut yhteiset retket ja työssäoppimispaikat sekä tietysti opiskelukaverit. Olen saanut täältä uusia kavereita ja pysyviä uusia ystävyyssuhteita.

Opiskelu erilaista kuin peruskoulussa

Opiskelu täällä on ollut erilaista kuin peruskoulussa. Peruskoulussa asiat tehdään yleensä aina tietyn kaavan mukaan, kun taas toisella asteella saa itse tehdä paljon päätöksiä ja valintoja. Tämä valinnanvapaus yllätti minut positiivisesti.

Matkailuala sopii sosiaalisille ihmisille

Peruskoulussa mietin, mikä voisi olla minun tulevaisuuden alani. Halusin kansainväliselle alalle, jolla pääsee työskentelemään ihmisten kanssa. Matkailuala kiinnosti minua myös siitä syystä, että se oli tässä koulussa uusi ala. Voin ehdottomasti suositella tätä alaa kaikille sosiaalisille, toisten ihmisten kanssa viihtyville henkilöille, alavalinta ei varmasti tule kaduttamaan!

Vaaleahiuksinen henkilö tummassa hupparissa ja vaaleissa housuissa seisoo ison akvaarion edessä.

Työt kutsuvat valmistumisen jälkeen

Suoritin viimeiset opintopisteet työelämässä oppimisen jaksolla Sea Life Helsingissä ja jatkan siellä töissä myös valmistumisen jälkeen. Haluan kehittyä työssäni ja haaveissa onkin vuoropäällikön työ Sea Lifessa. Myös jatko-opinnot kutsuvat lähitulevaisuudessa.

Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija- ja uraohjauspalveluumme.