Siirry sisältöön

#saskylaiset – Egen opiskelijatarina

Mielenkiintoisinta on ongelmien ratkaiseminen

Olen Ege Özkan ja opiskelen Tampereella Saskyn Haapasen huvilalla ohjelmistokehittäjäksi. Aloitin opinnot elokuussa 2022 ja ammattiin valmistun vuonna 2024.

Oma ala on nyt löytynyt

Opiskelin aiemmin yliopistossa tilastotiedettä, mutta se ei tuntunut omalta jutulta. Juttelin asiasta uravalmentajan ja ammatinvalintapsykologin kanssa ja yhdessä mietimme, että tämä ala voisi sopia minulle. Saskyssa oli tarjolla ohjelmistokehittäjän opintoja myös aikuisille ja olin lisäksi kuullut Saskysta paljon hyvää, joten päätin hakea tänne opiskelemaan.

Mustapaitainen henkilö tekee töitä kannettavalla tietokoneella, taustalla näkyy oranssia seinää.

Haapasen huvila on kuin tarinoiden linna

En ollut ennen opintojen aloittamista käynyt Haapasen huvilalla, joten kun aloitin opinnot, oli upea opiskeluympäristö minulle hieno yllätys – paikka on kuin tarinoiden linna! Parasta täällä opiskelussa on vahva yhteisöllisyys ja ryhmähenki, tämä on enemmän kuin vain koulu. Täällä on tutustunut kaikkiin todella nopeasti ja kaikkien kanssa on helppo tulla toimeen. Ryhmässämme on kaiken ikäisiä opiskelijoita hyvin erilaisilla taustoilla, mikä on mielestäni tosi hyvä asia. Heti ensimmäisellä viikolla tuli sellainen tunne, että tämä on minulle juuri oikea koulu ja muutenkin tosi hyvä paikka.

”En ole kokenut tällaista yhteisöllisyyttä aiemmin missään, tämä on enemmän kuin vain koulu”

Ege Özkan
Valkoisella sohvalla istuva mustapaitainen henkilö kannettava tietokone pöydällä edessään katsoo kohti kameraa, taustalla näkyy oranssia seinää.

Haluan haastaa itseäni ja ratkaista ongelmia

Tässä alassa minua kiinnostavat eniten ongelmanratkaisu ja loogiset päättelyt. Tykkään haastaa itseäni, oppia uusia asioita ja ratkaista uusia ongelmia. Alalle kannattaa ehdottomasti hakea, jos ala kiinnostaa. Ala sopii sellaisille henkilöille, joilla on matemaattisia taitoja ja kielitaitoa. Näiden opintojen jälkeen toivon pääseväni alalle töihin tai jatkamaan opintoja ammattikorkeakoulussa.

Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija- ja uraohjauspalveluumme.