Siirry sisältöön

#saskylaiset – Emman, Minttu-Maarian ja Aina-Marian opiskelijatarina

Elokuussa opiskellaan Sastamalassa rakennusalaa uusissa tiloissa 

Emma Koivumäki, Minttu-Maaria Tervaniemi ja Aina-Maria Joki opiskelevat Saskyn Vammalan ammattikoulussa rakennusalaa ensimmäistä vuotta. Kävimme haastattelemassa heitä Sastamalassa ja pääsimme samalla tutustumaan rakennustyömaahan, jolla on valmistumassa uudet oppimisympäristöt mm. talonrakentajien, kivirakentajien ja lavasterakentajien koulutukseen. Opiskelu uusissa tiloissa on tarkoitus aloittaa elokuussa 2023. 

Kolme henkilöä työasuissa ja kypärät päässä seisovat rivissä ja katsovat suoraan kameraan, keskimmäisellä henkilöllä oranssi työtakki, muilla keltaiset.
Emma Koivumäki, Minttu-Maaria Tervaniemi ja Aina-Maria Joki

Aina-Maria on viidennen polven kirvesmies 

Aina-Maria kertoo, että rakennusala on ollut hänelle tuttu jo ennen opiskelun aloittamista, koska ”koko suku on tällä alalla töissä”. Aina-Maria on kirvesmies jo viidennessä polvessa ja on päässyt pienestä pitäen vanhempien mukaan alan hommiin. Aina-Marian veli on valmistunut samasta paikasta aiemmin, joten hänellä oli etukäteen hyvin tietoa siitä, millaista opiskelu alalla on. Parasta alassa Aina-Marian mielestä on se, että työ on fyysistä ja siinä pääsee samalla liikkumaan. Hän pitää myös alan monipuolisuudesta ja siitä, että joka päivä oppii jotain uutta.  

Pienestä pitäen mukana raksahommissa 

Myös Emma on ollut pienestä pitäen mukana rakennusalan töissä, koska hänen isällään on alan yritys. Emman mukaan parasta alassa on fyysinen työ ja käsillä tekeminen.  

Rakennusala on hyvä valinta 

Minttu-Maarialla ei ollut alasta aiempaa kokemusta eikä ennakko-odotuksia alalla opiskelusta. Ennen ammattikoulun aloittamista hän kävi lukiota, mutta se ei kuulemma tuntunut omalta jutulta. Opo oli ehdottanut tätä alaa ja Minttu-Maaria on valintaansa tyytyväinen. Parasta tässä alassa on se, että kaikki päivät ovat erilaisia ja työssä pääsee liikkumaan. 

Emma, Minttu-Maaria ja Aina-Maria suosittelevat hakemaan rakennusalalle opiskelemaan, koska ala on monipuolinen ja töitä riittää. Plussaa on myös se, että alalla saa tehdä säännöllistä päivätyötä ja työssä saa samalla paljon liikuntaa.  

Oranssiin työasuun ja keltaiseen kypärään pukeutunut henkilö rakennustyömaalla.
Minttu-Maaria Tervaniemi

Jatko-opiskelu insinööriksi kiinnostaa 

Tässä vaiheessa opintoja tytöillä ei ole vielä tarkkaa suunnitelmaa siitä, mitä he tekevät valmistumisen jälkeen. Alan työt ovat ilman muuta mielessä, mutta suunnitelmissa saattaa olla myös jatkaminen insinööriopintoihin ammattikorkeakouluun. Haastattelun lopuksi sovimme, että tapaamme uudelleen parin vuoden päästä, jolloin valmistuminen on jo lähellä ja tulevaisuudensuunnitelmat tarkentuneet. Ja samalla pääsemme myös kurkkaamaan, miltä uudet tilat näyttävät käytössä. 

Kolme henkilöä työasuissa ja kypärissä rakennustyömaalla kasvot kameraan päin, heidän edessään muistiin vaatteisiin ja keltaiseen kypärään pukeutunut henkilö selin kameraan, kuva otettu yläviistosta.
Opiskelu uusissa tiloissa on tarkoitus aloittaa elokuussa 2023

Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija- ja uraohjauspalveluumme.