Siirry sisältöön

#saskylaiset – Fredrikin opiskelijatarina

Haluan tehdä töitä ihmisten parissa

Olen Fredrik Berg, 34 vuotta ja opiskelen lähihoitajaksi Saskyssa Tampereen Kehräsaaressa. Muutin Ruotsista Suomeen reilut kymmenen vuotta sitten ja opiskelin täällä ensin ravintola-alan tutkinnon. Ravintola-alan töissä huomasin, että pidän kiireisestä työstä. Tein myös henkilökohtaisen avustajan töitä muutaman vuoden ajan ja silloin tajusin, että haluan ehdottomasti tehdä töitä ihmisten parissa. Nämä asiat yhdistyvät sosiaali- ja terveysalalla ja niinpä aloitinkin lähihoitajaopinnot syksyllä 2021. Osaamisalaksi valitsin sairaanhoidon ja huolenpidon, se oli lähinnä omaa sydäntäni.

Valmistun kahden vuoden opiskelun jälkeen keväällä 2023. Valmistumisen jälkeen haluan ehdottomasti jatkaa alalla eteenpäin. Olen jo hakenut jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun sekä ensihoitajan että sairaanhoitajan opintoihin ja todella haaveilen siitä, että tuo haave toteutuisi.

Läheiset kannustivat kokeilemaan alaa

Läheiset olivat jo aiemmin sanoneet, että soteala sopisi minulle todella hyvin, erityisesti alalla oleva äitini oli minulle jo pitkään puhunut siitä. Kun heidän kannustamanaan lähdin kokeilemaan alaa, huomasin itsekin, että ala on juuri minulle tarkoitettu. Rakastan ihmisiä ja vuorovaikutusta heidän kanssaan, ja sitä on tällä alalla todellakin tarjolla. Tässä työssä pääsen käyttämään omaa empaattisuuttani ja ihmisen kohtaamisen taitoa joka päivä ja olen todella iloinen siitä, että olen nyt päätynyt tälle alalle.

Oma elämänkokemus antaa lisää eväitä ammattiin

Tällä alalla on tärkeää myös pitää huoli siitä, että työssä koetut, rankatkin asiat, osaa päivän päätteeksi jättää taakseen niin, etteivät ne kuormita itseä liikaa. Mielestäni tämä taito on osittain sellaista, joka on olemassa oleva ominaisuus ja osittain sellainen, jonka pystyy opiskelun ja työn myötä oppimaan. Omat elämänkokemukset antavat myös lisää eväitä tähän ammattiin.

Yksi tärkeä havainto tähän alaan liittyen on ollut se, että kaikista ei aina tarvitse pitää, mutta kaikkien kanssa pitää tulla toimeen, niin opiskelussa kuin työelämässäkin. Hoitoalalla pitää muistaa myös se, että erilaisista taustoista huolimatta ketään ei saa tuomita, vaan kaikki ansaitsevat saada hyvää hoitoa ja huolenpitoa niin, että myös heidän omia vakaumuksiaan kunnioitetaan.

Ole rohkea ja kuuntele omaa sydäntäsi

Kannattaa ehdottomasti kokeilla alaa, jotta tiedät, onko se sinun juttusi. Tämä ala sopii sosiaalisille ihmisille, jotka haluavat tehdä töitä ihmisten parissa. Ala sopii yhtä hyvin niin miehille kuin naisillekin. Ole rohkea, uskalla kokeilla ja muista kuunnella omaa sydäntäsi!

Henkilö mustassa hupparissa ja sinisessä lippalakissa istuu punaisella sohvalla ja katsoo kameraan.
Fredrik Berg löysi oman unelma-ammattinsa sosiaali- ja terveysalalta

”Tämä on mun unelma-ala, olen onnellinen ja tunnen olevani elossa, kun saan tehdä tätä työtä.”

Fredrik Berg

Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija- ja uraohjauspalveluumme.