Siirry sisältöön

#saskylaiset – Harrietin opiskelijatarina

Olen Harriet Helenius ja opiskelen Saskyn Ammatti-instituutti Iisakissa autoalaa toista vuotta, valmistun automekaanikoksi keväällä 2024. Suoritan kaksoistutkintoa, joten valmistun samaan aikaan myös ylioppilaaksi.

Vaaleahiuksinen henkilö huoltaa autoa, jonka konepelti on auki, henkilöllä tummansiniset haalarit, joissa Sasky-logo.
Harriet Helenius opiskelee kaksoistutkinnossa automekaanikoksi ja ylioppilaaksi

Autot ovat aina kiinnostaneet

Peruskoulun jälkeen suoritin logistiikka-alan perustutkinnon ja olin sen jälkeen töissä linja-autonkuljettajana ja ajoin Tampereella kaupunkiliikennettä kuusi vuotta. Hain uudelleen opiskelemaan, koska kaipasin vaihtelua elämään. Autot ovat aina kiinnostaneet minua ja autoala olikin minulla yhtenä vaihtoehtona jo siinä vaiheessa, kun hain opiskelemaan peruskoulun jälkeen. On kiinnostavaa opiskella tutkintoa, joka on suhteellisen lähellä aiempaa tutkintoani. Logistiikka-alan tutkintoon kuului itse asiassa yksi tutkinnon osa, jossa käytiin läpi perusasioita auton huollosta.

Motivaatio uuden oppimiseen

Kaksoistutkinto-opintoihin halusin, koska olen ylipäätään kiinnostunut opiskelusta. Minulla on motivaatio uuden oppimiseen ja halu sivistää itseäni. Olin jo aikanaan miettinyt lukio-opintoja, joten niiden suorittaminen oli jäänyt pyörimään mielessä. Saskyyn hain, koska olin juuri muuttanut paikkakunnalle ja opiskelupaikka löytyi läheltä.

Kaksoistutkinto-opinnot on Saskyssa Hämeenkyrössä järjestetty niin, että opiskelu onnistuu hyvin ammatillisen tutkinnon suorittamisen rinnalla. Lukio-opinnoissa ollaan yksi kokonainen päivä viikossa, mikä on tosi hyvä asia.

”Kaksoistutkinnossa pärjää, jos on valmis tekemään koulun eteen töitä.”

Harriet Helenius

Välillä on tuntunut siltä, että aika ei tahdo riittää, kun on paljon koulutehtäviä ja käyn opintojen ohella myös töissä. On kuitenkin hienoa, kun tietää, että jos suorittaa opinnot kunnialla loppuun, saa päähänsä valkolakin. Jos on valmis tekemään koulun eteen töitä myös vapaa-ajalla, niin kaksoistutkinnossa kyllä pärjää.

Autoalan monipuolisuus ja laajuus yllättivät

Autopuolella opiskelu on erittäin monipuolista, alan laajuus on jopa yllättänyt minut. Osaston opettajat ovat todella hyviä ja ottavat hyvin huomioon jokaisen opiskelijan erilaiset lähtökohdat, tukiopetustakin saa tarvittaessa. Alan opiskelussa ei välttämättä tarvita aiempaa kokemusta alalta. Riittää, että on alasta kiinnostunut ja pitkäjänteinen asioiden tekemisessä.

Valmistumisen jälkeen voisin mahdollisesti jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa. Myös työllistyminen autoalalle on hyvä vaihtoehto. Erityisesti olen kiinnostunut raskaan kaluston huollosta ja korjauksesta, koska olen aiemmassa työssäni tottunut toimimaan linja-autojen kanssa.

Vaaleahiuksinen henkilö huoltaa autoa, jonka konepelti on auki, henkilöllä tummansiniset haalarit, joissa Sasky-logo.
Autot ovat aina kiinnostaneet Harrietia

Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija- ja uraohjauspalveluumme.