Siirry sisältöön

#saskylaiset – Jannan opiskelijatarina

Janna Roponen opiskelee viimeistä vuotta Saskyn Mäntän seudun koulutuskeskuksessa vastaanottovirkailijaksi matkailualalla. Janna työskentelee tällä hetkellä Tampereen Solo Sokos Hotel Tornissa, jossa hän on ollut viimeisen vuoden verran työssäoppimassa.

”En tiedä, että mistä se innostus alun perin lähti tälle alalla. Se oli sellainen päähänpisto. Aluksi olin vuoden verran lukiossa opiskelemassa, josta sitten vaihdoin ammattikouluun. Hain ensin kokiksi, mutta vaihdoin vastaanottovirkailijaan, jota myös minun kaverini opiskelee. Ajattelin, että voisin olla tuossa ammatissa hyvä”, Janna kertoo.

Mäntässä lähiopetuksen aikana Janna sai enemmän kokemusta teoreettisesta puolesta sekä tarjoilijan työstä. Käytännön osaamiset Janna on oppinut työssäoppimisen aikana.

Työssäni on parasta monipuolisuus, kansainvälisyys ja se, että on päässyt oppimaan alasta paremmin sekä konkreettisemmin. Kansainvälisyydessä pääsee kohtaamaan erilaisia kieliä ja käyttämään englannin kieltä arjessa. Myös mahdollisuus tehdä töitä Tornissa on ollut parasta”

Janna valmistuu keväällä 2024 ja jatko-opintopaikkoja on ollut suunnitteilla. Suunnitelmat ovat vielä avoimia ja Janna on pohtinut yrittäjyyttäkin.

”Molemmat vanhemmat sekä veli ovat yrittäjiä, joten sieltä se mielenkiinto on lähtenyt. Muutin viime syksynä Tampereelle työssäoppimispaikan perässä, mutta olen pohtinut muuttamista takaisin maalle”, Janna kertoo.

Päivä vastaanottovirkailijana on monipuolista ja asiakkaiden kohtaamista. Janna kohtaa asiakkaita eri vuorojen aikana, johon lisäksi sisältyy muun muassa sisään- ja uloskirjautumista, ohjeistamista sekä esimerkiksi Tampereen opastamista turisteille. Kaikki työtehtävät kytkeytyvät tavalla tai toisella asiakkaisiin.

Tässä työssä on tärkeää, että on reipas ja energinen, jotta pystyy toimimaan asiakkaiden kanssa. Koska tässä työssä et voi välttää asiakkaita.

Janna

Lähiopetuksesta on jäänyt parhaiten mieleen luokkakaverit sekä opettajat, jotka ovat olleet mukavia ja kivoja. Työssäoppimisen aikana on jäänyt mieleen erilaiset asiakkaiden kohtaamiset, kuten onnellistamisteot sekä asiakkaiden kanssa vitsailu.  

Janna kertoo, että työtä on helppo tehdä opintojen ohessa ja suuntautuminen matkailualalla on monipuolista riippuen omasta kiinnostuksesta.

”Olen tehnyt töitä tarjoilijana, niin kokouspuolella kuin ravintolassakin. Kansainvälisyys on hyvä asia, koska se voi mahdollistaa esimerkiksi pääsyn ulkomaille töihin. Tämä ala mahdollistaa paljon”, Janna päättää.

Kiinnostuitko alasta? Hae nyt ja katso lisää: