Siirry sisältöön

#saskylaiset – Lyydian opiskelijatarina

Matkailuala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia

Olen Lyydia Juslén ja opiskelen matkailualaa Saskyssa Tampereen palvelualan ammattiopistossa. Peruskoulun jälkeen mietin, mikä olisi seuraava opiskelupaikka ja törmäsin matkailualaan. Se vaikutti kiinnostavalta, koska olen aina halunnut nähdä maailmaa ja päästä ulkomaille.

Silmälasipäinen, hymyilevä, tummahiuksinen henkilö, jolla on tumma pusero, taustalla näkyy vihreitä kasveja ja vaaleaa seinää.

Käytännön projektit opintojen aikana innostavat ja opettavat

Opiskelu matkailualalla on todella monipuolista. Meillä on ollut aika vapaat kädet siinä, minkälaista sisältöä valitsemme eri tutkinnonosien suorittamiseen, opiskelu on ollut todella joustavaa. Työssäoppimisjaksoilla olen ollut mm. asiakaspalveluhommissa. Myös koululla olemme tehneet todella monipuolisia projekteja. Opinnoissa onkin ollut parasta se, kun on saanut niin paljon kokemusta erilaisista työtehtävistä. Hienoa on ollut myös se, että olemme saaneet tehdä niin paljon oikeita projekteja eikä vain opiskeltu asioita kirjoista.

Opinnoissa parasta on ollut monipuolisuus.

Tampere-päivän tapahtumassa yhdistyivät nykyinen opiskelu ja tulevaisuuden unelma-ammatti

Viime syksynä järjestimme opintojen puitteissa oppilaitokselle Tampere-päivän tapahtumaa. Minulla oli järjestelyissä aika iso rooli ja pääsin tekemään monia minua kiinnostavia juttuja. Pääsin käsikirjoittamaan ja ohjaamaan koululla järjestettyjä näytelmällisiä opastuskierroksia ja se oli tosi mielenkiintoinen kokemus. Pitkäaikainen unelma-ammattini on ollut elokuvaohjaaja ja Tampere-päivän järjestelyissä pääsin yhdistämään nykyisiä opintojani sekä tulevaisuuden unelmia ohjaajan työstä, se tuntui tosi hyvältä. Valmistumisen jälkeen haaveenani on jatko-opiskelupaikka, olen jo hakenut ammattikorkeakouluun medianomiopintoihin. Jos opiskelupaikan ovi ei aukea heti, haen tältä alalta töitä.

Projekteissa olen päässyt yhdistämään hyvin nykyisten opintojen sisältöjä ja tulevaisuuden haaveitani.

Tummahiuksinen, tummaan paitaan pukeutunut henkilö istuu pyöreän pöydän ääressä kannettavan tietokoneen kanssa ja nauraa, taustalla on suuri ikkuna, josta näkyy talvinen maisema, pöydällä on myös valkoinen muki.

Opinnoissa on yllättänyt ehkä eniten se, miten paljon ammattikouluopinnoista ehtii saamaan kolmen vuoden aikana. Jos vain itse haluaa, niin mahdollisuuksia löytyy todella paljon ja pääsee tekemään oikeita asioita. Mielestäni matkailuala sopii ihmiselle, joka haluaa itse päättää, mitä tekee ja tykkää olla monipuolisesti mukana tekemisessä, perinteinen lukijatyyppi ei tarvitse olla.

Ryhmän monimuotoisuus ja kotoisa ilmapiiri ovat rikkaus

Ihanaa opintojen aikana on ollut myös se, että on saanut tutustua uusiin ihmisiin. Oman luokan kanssa tehdään tiiviisti yhdessä hommia. On hienoa, kun luokassa on niin paljon erilaisia ihmisiä – eri taustoilta ja eri paikkakunnalta tulevia ja hyvin eri ikäisiä. Osa opiskelijoista on tullut suoraan peruskoulusta ja osa on noin 50-vuotiaita ja se on ollut rikkaus.

Tummahiuksinen henkilö seisoo ulkona takanaan kivimuuri, jossa on iso teksti "SASKY", henkilöllä on silmälasit, takki ja huivi.

Saskyn matkailualalle kannattaa tulla opiskelemaan, koska opinnot ovat niin monimuotoinen ja tuunattavissa oleva kokonaisuus, että kuka vaan voi löytää näistä opinnoista sen, mikä juuri itselle sopii. Matkailualalla on pulaa hyvistä tekijöistä, joten alalle työllistyminen valmistumisen jälkeen on todennäköistä.

Opiskeluissa on ollut kotoisa tunnelma ja hyvä ilmapiiri.

Olen nauttinut opiskelusta Saskyn TPAlla, täällä on kotoisa tunnelma ja hyvä ilmapiiri. Väkeä on riittävästi, mutta ei liikaa, joten opettajat ja opiskelukaverit tulevat hyvin tutuiksi. Aina on helppo kysyä muilta apua, jos sitä tarvitsee.

Mikäli haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija-​​​ ja uraohjauspalveluumme.

Tutustu matkailualan koulutuksiin