Siirry sisältöön

#saskylaiset – Nantan opiskelijatarina

Olen Nanta Anantanontoke ja aloitin rakennusalan opintoni Saskyn Mäntän seudun koulutuskeskuksessa elokuussa 2023. 

Ruudulliseen paitaan pukeutunut mustahiuksinen henkilö nojaa käsillään keittiösaarekkeeseen.

Haluan haastaa itseäni oppimaan uutta 

Ennen rakennusalan opintojani olin Thaimaassa töissä risteilylaivalla, sieltä tulin Suomeen 2019. Vaikkei minulla ollut aikaisempaa kokemusta rakennusalalta, niin se kiinnosti minua todella paljon ja olen nauttinut opiskelustani täällä. 

Ryhmätyöskentely on antoisaa 

Pääsimme neljän hengen ryhmässä suunnittelemaan ja toteuttamaan Mäntän seudun koulutuskeskuksen uutta opiskelija-asuntolaa. Aloitimme maaliskuussa 2024 ja paljon olemme saaneet aikaiseksi lyhyessäkin ajassa, se on ryhmässä tekemisen vahvuus. Yhdessä tekemällä oppii myös paljon muilta esimerkiksi työkalujen käytöstä. Kurssillamme on yhteensä viisi maahanmuuttajaopiskelijaa Thaimaasta, Venäjältä ja Irakista. 

Välillä saamme myös käyttää luovuutta työskentelyssä, kuten tämän seinämaalauksen kanssa.

Ruudulliseen paitaan pukeutunut mustahiuksinen henkilö istuu sohvalla ja hymyilee kameralle. Taustalla tummalle seinälle on maalattu kukkiva puu.

Suomen rauhallisuus ja haasteellinen kieli

Asun mieheni kanssa täällä Mäntässä ja eniten pidän Suomen sekä Mäntän seudun rauhallisuudesta. Suomen kieli on tietysti vaikea oppia, mutta opiskelen sitä jatkuvasti ja puhun kotona mieheni kanssa suomea. Erityistä haastetta tuo kirjakielen ja puhekielen erot, sekä se, että ihmiset puhuvat nopeasti. Alkuun jännitti, että kuinka pärjään opinnoissa haastavan kielen kanssa, mutta pidän sen opiskelusta ja haluan vielä kehittyä siinä.

Ruudulliseen paitaan pukeutunut mustahiuksinen henkilö istuu sohvalla. Taustalla tummalle seinälle on maalattu kukkiva puu.

Tulevaisuus alalla

Vaikka nykyinen tilanne rakennusalalla on haasteellinen, niin ikinä ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Haluan suorittaa opintoni mahdollisimman nopeasti loppuun ja päästä alalle töihin. Olen saanut opiskellessani paljon valmiuksia mm. asennustöistä, joista on varmasti hyötyä työelämässä.

Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija-​​​ ja uraohjauspalveluumme.

Tutustu rakennusalan koulutukseen Saskyssa