Siirry sisältöön

#saskylaiset – Olivian, Severin, Riikan ja Alexin tarina

Lähihoitajaopintoja Tampereen ytimessä

Olivia Pirttinen, Severi Jatuli, Riikka Ålander ja Alex Mäkelä opiskelevat Saskyn Tampereen palvelualan ammattiopistossa lähihoitajaksi. Opetustilat löytyvät aivan Tampereen keskustan ytimestä Kehräsaaresta.

Neljä henkilöä sairaalavuoteen ympärillä, vuoteessa turkoosin lakanan alla hoitotyön harjoittelussa käytettävä nukke.
Olivia Pirttinen, Severi Jatuli, Riikka Ålander ja Alex Mäkelä

Innostus alaa kohtaan syntyi henkilökohtaisen avustajan työssä

Riikka on aiemmin tehnyt töitä erityisnuorien henkilökohtaisena avustajana ja kiinnostui alasta ja ihmisten parissa työskentelystä sitä kautta. Hän kertoo, että ala on todella monipuolinen ja työllistymismahdollisuuksia on paljon. Myös Olivia kertoo, että innostus alaa kohtaan syntyi hänen työskennellessään henkilökohtaisena avustaja. Hän opiskeli aiemmin yliopistossa pari vuotta, mutta on nyt kokenut, että tämä ala tuntuu oikealta valinnalta.

Mielenterveys- ja päihdetyö kutsumusammattina

Severi kokee kutsumuksekseen ihmisten kanssa työskentelyn. Hän on huomannut, että ihmiset lähestyvät häntä helposti ja avautuvat omista ongelmistaan. Hän kokee, että on osannut auttaa ihmisiä heidän vaikeissa tilanteissaan ja uskoo, että koulutuksesta saa siihen vielä lisää eväitä. Severiä kiinnostaakin alalla erityisesti mielenterveystyö. Myös Alex tuo esille sen, että hän kokee erityisenä kutsumuksenaan mielenterveys- ja päihdetyön ja se onkin tärkeä syy siihen, miksi hän lähti alaa opiskelemaan.

“Hakeuduin alalle, koska minua kiinnostaa ihmisten parissa työskentely.”

Severi Jatuli

Hyvä ryhmähenki ja erilaiset ihmiset ovat rikkaus

Opiskelijat kokevat, että on suuri rikkaus, että ryhmässä on erilaisia opiskelijoita erilaisilla taustoilla. Kaikki kehuvat hyvää ryhmähenkeä ja avointa ilmapiiriä. Ryhmässä voi avoimesti jakaa kaikki murheet ja ilot ja kaikki kannustavat toisiaan. Ryhmässä saa olla oma itsensä juuri sellaisena kuin on. Ryhmätehtäviä tehdään paljon ja opiskelijat kokevat sen hyväksi, koska alan töissäkin tehdään paljon yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa.

Riittävän pieni yhteisö ja ihanat opettajat

Hyvän ryhmähengen lisäksi Olivia, Riikka, Alex ja Severi kiittelevät ihania opettajiaan sekä sitä, että koulu on riittävän pieni. Pienessä yhteisössä kaikki pystytään kohtaamaan yksilöinä ja opiskelijoiden omat tarpeet ja tilanteet voidaan ottaa hyvin huomioon opiskelun aikana. Opinnoissa on mahdollista edetä nopeasti ja yksilöllistä opetusta on saatavilla tarpeen mukaan. Nelikolta satelee kehuja Saskyn opiskelijalähtöiselle ilmapiirille sekä sille, että opettajat oikeasti kuuntelevat opiskelijoita ja heiltä saa aina tarvittaessa apua.

Kaksi henkilöä harjoittelee lähihoitajan työtä hoitotyön harjoittelussa käytettävän nuken kanssa sairaalavuoteen ääressä.
Riikka ja Alex kehuvat ryhmän hyvää henkeä ja yhteisöllisyyttä

“Tää on hyvä koulu, ihanaa porukkaa, ihanat opettajat!”

Alex Mäkelä

Hyvät jatko-opintomahdollisuudet ja työllistyminen

Olivia, Riikka, Alex ja Severi suosittelevat ehdottomasti hakemaan opiskelijaksi Saskyyn sotealalle. He kokevat, että lähihoitajan tutkinto on hyvä pohja myös jatko-opintoihin ja kertovat, että jatkokoulutusmahdollisuuksia on paljon. Alan työllisyysnäkymät ovat opiskelijan näkökulmasta hyvät, lähihoitajista on tällä hetkellä niin suuri pula, että vakituisen työpaikan saaminen valmistumisen jälkeen on hyvin todennäköistä.

Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija- ja uraohjauspalveluumme.