Siirry sisältöön

#saskylaiset – Piian opiskelijatarina

Opinnot räätälöitiin tilanteeni ja tarpeideni mukaan 

Olen Piia Rantalainen ja valmistuin merkonomiksi Saskyn Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistosta maaliskuussa 2023. Olen aiemmin toiminut myyjänä, mutta terveydellisten syiden takia jouduin vaihtamaan alaa. Siskoni työskentelee kirjanpitäjänä ja siitä sain idean lähteä opiskelemaan merkonomiksi (liiketalouden perustutkinto). Paikaksi valitsin Saskyn, koska olin kuullut sekä siellä opiskelevilta nuorilta että työnantajien kautta pelkkää hyvää Saskyn opetuksesta. Lisäksi oppilaitos oli minulle sopivalla sijainnilla asuinpaikkaani nähden. 

Silmälasipäinen henkilö mustassa paidassa seisoo julisteen edessä, henkilöllä tummat hiukset, joissa vihreät latvat, julisteessa teksti HAYO Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto.

Harjoittelun kautta vakituiseen työpaikkaan 

Pääsin opintojen aikana ensin harjoitteluun Korpela Paper ky:lle ja pian selvisi myös, että minulla olisi yrityksestä luvassa myös vakituinen työpaikka. Aloitin työt Korpela Paperin toimistolla heti valmistumisen jälkeen. Työni on todella monipuolista, siihen kuuluu mm. laskutusta, reskontraa ja monia muita toimistotöitä. Minulle on tulossa lähiaikoina myös Y-tunnus, jonka kautta pääsen päätyöni lisäksi myymään yrityksille kirjanpidon palveluita. Opintoni henkilökohtaistettiin ja räätälöitiin niin, että ne vastaisivat mahdollisimman hyvin sekä tulevan työpaikkani osaamisvaatimuksia että suunnitelmaani Y-tunnuksen hankkimisesta. 

Lasten mielestä äidin opinnot olivat hyvä juttu 

Kun aloitin merkonomiopinnot, olin sairauteni takia fyysisesti huonossa kunnossa. Myyjän työ oli pahentanut fibromyalgian oireita niin, että jouduin mm. turvautumaan paljon kyynärsauvojen apuun ja kärsin jatkuvista kivuista. Koulussa ymmärrettiin tilanteeni alusta asti todella hyvin ja opetusta sopeutettiin tarpeen mukaan. Kotona minulla on 6- ja 8-vuotiaat pojat ja aika usein muidenkin lapsia hoidossa. Lapseni olivat mielissään siitä, kun lähdin opiskelemaan, koska heille se tarkoitti esim. sitä, että äiti voi nyt paljon paremmin ja on enemmän kotona. Myyjän työssä työajat olivat epäsäännöllisemmät ja oma terveyteni ei sitä työtä kestänyt enää kauempaa. 

”Opiskelussa nautin kaiken uuden kokemisesta ja näkemisestä sekä siitä, miten paljon vielä aikuisenakin voi löytää itsestään uusia puolia.” 

Piia Rantalainen

Eri ikäiset opiskelijat ovat iso rikkaus 

Opiskeluaikana olin mukana monessa, päädyinpä mm. omaksikin yllätyksekseni opiskelijakunnan puheenjohtajaksi! Yksi hienoimpia kokemuksia opiskelun ajalta oli kahden viikon kv-vaihtojakso Maltalle. Opiskelussa nautin kaiken uuden kokemisesta ja näkemisestä sekä siitä, miten paljon vielä aikuisenakin voi löytää itsestään uusia puolia. Ryhmässämme oli pääosin aikuisopiskelijoita, mutta koko oppilaitoksen monipuolinen ikäjakauma oli iso rikkaus. Meillä oli todella hyvä ryhmähenki ja yhteyttä pidämme myös valmistumisen jälkeen, niin opiskelijakavereihin kuin opettajiinkin. 

En halua antaa sairauden rajoittaa elämääni 

Tavoitteenani on se, että hoidan aina kaikki hommat niin, että voin olla ylpeä itsestäni ja lapseni voivat olla ylpeitä minusta. Olen päättänyt, että en anna sairauden rajoittaa elämääni ja tämä uuden ammatin opiskelu ja alalle työllistyminen ovat siitä vahva osoitus. Sille, joka vastaavassa tilanteessa miettii uuteen tilanteeseen hyppäämistä sanoisin, että älä luovuta vaan uskalla yrittää – se kannattaa! 

Silmälasipäinen henkilö mustassa paidassa seisoo julisteen edessä, henkilöllä tummat hiukset, joissa vihreät latvat, julisteessa teksti HAYO Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto.

”Älä luovuta, vaan uskalla yrittää – se kannattaa!” 

Piia Rantalainen

Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen(avautuu uuteen ikkunaan) eli hakija- ja uraohjauspalveluumme.