Siirry sisältöön

#saskylaiset – Sakarin ja Pihlan opiskelijatarina

Ikaalisten lukion abit Sakari Suomi ja Pihla Pesonen aloittivat opintonsa syksyllä 2021 ja keväällä 2024 olisi tarkoitus päästä viettämään ylioppilasjuhlia.

Kaksi henkilöä istuu läppärit sylissään tummilla portailla, joilla on värikkäitä tyynyjä.

Kirjoitusurakka on jo aloitettu ja keväällä jatketaan

Sakari on tähän mennessä kirjoittanut filosofian ja englannin, keväällä odottavat vielä pitkän matematiikan, fysiikan, äidinkielen ja psykologian kirjotukset. Pihlalla oli syksyllä ohjelmassa englanti ja terveystieto ja keväällä hän kirjoittaa äidinkielen, matematiikan ja maantiedon. Molemmat suhtautuvat kirjoituksiin suhteellisen rennoin mielin, mutta myöntävät kyllä, että paineitakin on mm. sen vuoksi, että kirjoitusten merkitystä korostetaan niin paljon.

Lukion jälkeen tavoitteena jatko-opinnot

Lukio-opinnot olivat sekä Sakarille että Pihlalle selvä valinta peruskoulun jälkeen. Tavoitteena molemmilla on jatkaa lukion jälkeen opintoja korkea-asteella. Sakaria kutsuu lukion jälkeen armeija ja sen jälkeen olisi toiveissa päästä yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä. Pihla on suunnitellut hakevansa joko yliopistoon arkkitehtiopintoihin tai ammattikorkeakouluun opiskelemaan rakennusarkkitehdiksi.

”Tätä kautta pääsen toivottavasti jatko-opintoihin minua kiinnostavalle alalle.”

Pihla Pesonen

Lukio-opinnoissa yllätti hieman se, miten aikaisessa vaiheessa piti tehdä valintoja sen suhteen, mihin aikoo lukion jälkeen hakea jatko-opintoihin, koska se taas vaikutti kirjoitettavien aineiden ja opiskeltavien kurssien valintaan. Molemmat ovat kuitenkin sitä mieltä, että työtaakka on ollut kohtuullinen ja opiskelijoihin on suhtauduttu ymmärtäväisesti.

Hyvä lukio omassa kotikaupungissa

Molemmat nuoret ovat kotoisin Ikaalisista, joten Ikaalisten lukio oli helppo valinta. Yläkoulun aikana Pihla oli miettinyt myös omilleen muuttamista ja lähtemistä opiskelemaan isompaan kaupunkiin, mutta kun Ikaalisten lukiolle rakennettiin uudet tilat, niin kauemmas lähteminen ei tuntunut enää järkevältä. Myös Sakari oli punninnut muita vaihtoehtoja, mutta tuli siihen tulokseen, että ei kannata tuhlata päivästä pitkiä aikoja koulumatkoihin, kun omasta kotikaupungista löytyy hyvä lukio, jolla on ihan uudet tilat. Yli neljä vuotta seurustelleen nuorenparin päätökseen vaikutti myös se, että he halusivat jatkaa opiskelua samalla paikkakunnalla.

Ylhäältä päin otetussa kuvassa kaksi henkilöä istuu läppärit sylissään tummilla portailla, joilla on värikkäitä tyynyjä.

Uudet tilat, kivoja ihmisiä ja kansainvälisyystoimintaa

Ikaalisten lukion opiskeluilmapiiriä Sakari ja Pihla kehuvat rennoksi ja opettajia mukaviksi ja huumorintajuisiksi. Pienessä lukiossa opiskelijat saavat opettajilta enemmän huomiota ja hyvältä tuntuu sekin, että kaikki tuntevat toisensa. Kiitosta saavat myös uudet ja hyvin toimivat tilat. Ikaalisten lukiossa on tarjolla paljon myös kansainvälisyyteen liittyviä mahdollisuuksia, esimerkiksi viime keväänä Sakari ja Pihla olivat opintomatkalla Roomassa. Molemmat ovat siis oikein tyytyväisiä siihen, että valitsivat opinnot Ikaalisten lukiossa ja suosittelevat paikkaa myös muille lukio-opinnoista kiinnostuneille.

”Täällä on rento opiskeluilmapiiri ja työtaakka on kohtuullinen, opiskelijoihin suhtaudutaan ymmärtäväisesti.”

Sakari Suomi

Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija- ja uraohjauspalveluumme.