Siirry sisältöön

#saskylaiset – Vivianin opiskelijatarina

Olen aina tiennyt, mitä haluan työkseni tehdä

Olen Vivian Haapaniemi, 17 vuotta ja opiskelen Saskyssa Tampereen Kehräsaaressa. Valmistun lähihoitajaksi toukokuussa 2023. Tulin tänne suoraan peruskoulusta Lempäälän Hakkarin yläasteelta. Hain opiskelemaan sosiaali- ja terveysalaa, koska olen jo aivan pienestä saakka tiennyt, että haluan hoitajaksi. Äiti, mummi ja sisko ovat kaikki ammatiltaan hoitajia, eikä itsellänikään ole koskaan ollut epäselvyyttä sitä, mitä haluan työkseni tehdä.

Parasta ovat olleet ihanat ja hyvät opettajat

Kaverini oli Saskyssa opiskelemassa ja olin kuullut häneltä, että tämä on hyvä paikka. Koulu on aika pieni ja se on mielestäni hyvä asia. Olin myös kuullut, että täällä on parempi ruoka kuin monessa muussa koulussa ja sekin vaikutti siihen, että päätin hakea Saskyyn.

Parasta opiskelussa ovat olleet ihanat ja hyvät opettajat. Tykkään myös siitä, että meillä on ollut suhteellisen pienet luokkakoot, joten opetus on ollut yksilöllistä, opettajat tuntevat meidät hyvin ja pystyvät suunnittelemaan opinnot jokaiselle sopiviksi. Suosittelen siis ehdottomasti hakemaan tänne opiskelemaan!

Henkilö vaaleassa paidassa hoitotyön opiskeluympäristössä, ikkunoiden takana näkyy aurinkoista kaupunkimaisemaa.
Vivian Haapaniemi Saskyn Kehräsaaren toimipisteessä Tampereella

Peruskoulupohjalta kahdessa vuodessa ammattiin

Eniten on ehkä yllättänyt se, miten paljon on saanut olla työelämässä jo opintojen aikana ja se on ehdottomasti positiivinen asia. Meillä on ollut joka vuosi kaksi työelämäjaksoa, toinen syksyllä ja toinen keväällä. Työelämäjaksoilla on oppinut todella paljon. Todella hienoa on myös se, että saan peruskoulupohjalta opinnot suoritettua kahdessa vuodessa.

Valmistumisen jälkeen aion olla ensin työelämässä ja mennä mahdollisesti armeijaan. Sen jälkeen tavoitteena on lähteä opiskelemaan sairaanhoitajaksi.

Henkilö vaaleassa paidassa kääntää sängyssä olevaa hoitotyön harjoittelunukkea, ikkunoiden takana näkyy aurinkoista kaupunkimaisemaa.

“Hain tälle alalle, koska olen jo ihan pienestä saakka tiennyt, että haluan hoitajaksi.”

Vivian Haapaniemi

Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija- ja uraohjauspalveluumme.